2. december 2020
Christina Præst Lorentzen ses her til højre for søsteren Jeanett Præst, der står for afdelingen i Vallensbæk. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Christina Præst Lorentzen ses her til højre for søsteren Jeanett Præst, der står for afdelingen i Vallensbæk. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpende hænder fejrede fødselsdag i kampen mod madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpende hænder fejrede fødselsdag i kampen mod madspild
Vordingborg - 28. juli 2020 kl. 08:23
Af Lars Christensen

De fleste kender efterhånden Stop Spild Lokalt, der har afdelinger rundt om i det ganske land, men organisationen er ikke den eneste spiller på markedet, når det handler om at få delt overskudsmad ud til de svageste i samfundet.

Mandag eftermiddag markerede Christina Præst Lorentzen fødselsdagen for den madspildsforening, som hun selv grundlagde for to år siden med base i Køng.

I dag tæller Chrispys' Hjælpende Hænder Stop Madspild 40-50 frivillige, der sørger for at dele alverdens dagligvare ud fra fem afdelinger rundt om på Sjælland.

Mandag og fredag kan man hente overskudsmad i Køng, tirsdag er det i Greve, onsdag på Brøndby Strand, torsdag i Vallensbæk og lørdag i Næstved.

Madudleveringen er åben for alle, der kan komme og få pakket en bærepose pr. familie. Foreningen har også et særligt tilbud til familier, der kan få pakket en ugepose.

Madvarerne kommer fra en række sponsorer, blandt andet Rema 1000 og Netto. På grund af konkurrencen på markedet for overskudsmad må de frivillige dog køre helt til København for at hente madvarerne.

Til gengæld går stort set intet til spilde.

- Alt det, der er for dårligt til at give videre, og hvis vi får noget i overskud, går til dyrefoder. Vi har et godt samarbejde med nogle gårde, forklarer Christina Præst Lorentzen.

Man kan læse mere om Chrispys' hjælpende hænder i de enkelte afdelingers facebook-grupper.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk