18. november 2019
- Ledigheden har ikke været så lav, siden vi begyndte at måle på den måde, vi gør nu, i 2004, siger chef for Borger og Arbejdsmarked Claus Oppermann. Foto: SJ-Medier
gallery icon

Se billedserie

- Ledigheden har ikke været så lav, siden vi begyndte at måle på den måde, vi gør nu, i 2004, siger chef for Borger og Arbejdsmarked Claus Oppermann. Foto: SJ-Medier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her melder man om rekordlav ledighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her melder man om rekordlav ledighed
Vordingborg - 18. juni 2019 kl. 09:29
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er svært at få armene ned, når man ser udviklingen for de mennesker i kommunens statistikker, der modtager offentlig hjælp. Tallene bliver lavere for hvert år, der går.

Samlet set ses en af de laveste ledigheder målt i Vordingborg Kommune med et antal ledige på under 6000 fuldtidspersoner. Anders Andersen (A), formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse mener oven i købet, at det er den laveste ledighed nogensinde.

Det bekræfter Claus Oppermann.
- Ledigheden har ikke været så lav, siden vi begyndte at måle på den måde, vi gør nu, i 2004, siger han.

Forvaltningen fremhæver, at antallet af fuldtidspersoner på kontanthjælp er på det laveste niveau gennem de sidste to år, således at der nu er cirka 765 mod 845 fuldtidspersoner sidste år samme måned på denne ydelse. Antallet af unge på uddannelseshjælp er faldet lidt i forhold til sidste år og ligger på næsten samme niveau som for to år siden.

Samlet set var der cirka 1150 fuldtidspersoner enten på kontant- eller uddannelseshjælp i april måned i år. For borgere på integrationsydelse eller kontanthjælp under integrationsprogram falder antallet stadigt, således at der nu er 187 fuldtidspersoner på denne ydelse.

- Men er det så, fordi folk på integratonsydelse er kommet i job, eller er de bare flyttet?

- Det er begge dele. Vi fik en masse flygtninge på en gang, og der kommer ikke nye. Nogle er flyttet, mens andre er kommet i arbejde, forklarer Claus Oppermann.

Også på dagpengeområdet er der fremgang at spore. I april 2018 var der 754 dagpengemodtagere i kommunen, mens der et år senere var 605.

Også antallet af modtagere af sygedagpenge er faldet. 676 i april 2018 til 561 i april i år. Borgere i ressourceforløb er i samme periode faldet fra 169 til 131.

Men ingen roser uden torne: Det eneste område, hvor der er sket en større stigning i ledighed er fleksjob, hvor der er cirka 80 fuldtidspersoner flere end for to år siden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk