14. april 2021
Elin Nissen (th.) er glad. For selvom hun skal holde sin butik Garnnissen, lukket, så kan hun nu sælge sine varer gennem den lokale brugs, takket være brugsuddeler René Pedersen (tv.). Foto: Mille Holst
Elin Nissen (th.) er glad. For selvom hun skal holde sin butik Garnnissen, lukket, så kan hun nu sælge sine varer gennem den lokale brugs, takket være brugsuddeler René Pedersen (tv.). Foto: Mille Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her hjælper butikkerne hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her hjælper butikkerne hinanden
Vordingborg - 24. februar 2021 kl. 12:58
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

Når den ene butik må holde åbent og den anden skal holde lukket på grund af corona, så giver det en skævvridning i lokalsamfundet. I Bårse har den lokale købmand derfor indledt et samarbejde med en af byens lukkede butikker. Den lokale DagligBrugsen, der gerne må holde åbent under coronapandemien, har valgt at tilbyde sine kunder udvalgte garn fra den lokale butik Garnnissen, der ikke selv må holde åbent.

- Vi snakker jo sammen i sådan et lille lokalsamfund og det er jo problematisk for en butik som min at skulle holde lukket, siger Elin Nissen, indehaver af Garnnissen. Dén problematik drøftede hun en dag med den lokale brugsuddeler.

- Så sagde han: Kan jeg hjælpe?, fortæller Elin, der ikke tøvede med at takke ja til tilbuddet.

For brugsuddeler René Pedersen i DagligBrugsen i Bårse er det også helt naturligt at gøre plads til en lokal erhvervsdrivende.

- Det er jo ikke unormalt at brugsen laver lokale aftaler med lokale varer; det er ofte bare øl og lignende, fortæller han og tilføjer lidt ærgerlig:

- Men vi burde jo have sat gang i det her for længe siden.

Samarbejdet trådte i kraft i sidste uge og fra dag et har kunderne taget godt imod det.

Elin Nissen er glad for at kunderne får muligheden for at købe hendes garn i brugsen. Vinteren er højsæson for Garnnissen, og Elin nåede lige at få det nye vintergarn hjem til landet lukkede ned i december.

- Så vi er pressede, siger hun og har måttet tage et job hos den lokale bager for at klare sig økonomisk igennem nedlukningen. Derfor kommer samarbejdet med den lokale brugs som en tiltrængt hjælp.

- Jeg er dybt taknemmelig for at brugsen vil hjælpe, siger hun.

Strømper og afhentning

- For øjeblikket har vi valgt at tilbyde et klassisk strømpegarn i 10 forskellige farver samt seks forskellige multifarver, fortæller en glad Elin Nissen.

- Opskriften til de gode hjemmestrikkede strømper følger selvfølgelig også med, siger hun og viser, at hun har lagt dem i den ene af brugsens paller med garn.

Som så mange andre erhvervsdrivende har Elin Nissen etableret "Click-and-collect" i Garnnissens egne lokaler lige overfor Land og Fritid i Bårse. Her kan kunderne bestille det garn, de ønsker via nettet eller telefonen og komme og hente det i døren til butikken.

- Men det kan aldrig give den omsætning vi har, når vi har åbent, slutter Elin Nissen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk