25. september 2021
På Professionshøjskolen Absalon i Vordingborg er både lærer- og pædagoguddannelsen blevet mere og mere populær over de senere år. Det viser vigtigheden af lokale uddannelser, lyder det fra Stina Løvgreen Møllenbach, der er campusansvarlig i Vordingborg. Foto: J.C. Borre Larsen
På Professionshøjskolen Absalon i Vordingborg er både lærer- og pædagoguddannelsen blevet mere og mere populær over de senere år. Det viser vigtigheden af lokale uddannelser, lyder det fra Stina Løvgreen Møllenbach, der er campusansvarlig i Vordingborg. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her går man mod strømmen: - Flere vil gerne studere lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her går man mod strømmen: - Flere vil gerne studere lokalt
Vordingborg - 28. juli 2021 kl. 18:40
Af Lars Christensen

Endnu flere unge har lyst til at læse til lærer og pædagog i Vordingborg.

Det er konklusionen, efter at det årlige studieoptag onsdag blev offentliggjort.

Dermed adskiller Professionshøjskolen Absalons campus i Vordingborg sig markant fra landstendensen, hvor søgningen til velfærdsuddannelserne i år er gået tilbage.

Læreruddannelsen i Vordingborg har optaget 113 nye studerende, hvilket er en stigning på to procent. Det lyder måske ikke af meget, men det skal holdes op imod, at den tilsvarende læreruddannelse i Roskilde i år oplever en tilbagegang på hele 24 procent.

Også pædagoguddannelsen i Vordingborg går imod strømmen. Her er man gået frem til 107 elever, hvilket er en stigning på fem procent.

- Det er en meget flot søgning, som vi er meget glade for, lyder det begejstret fra Stina Løvgreen Møllenbach, der er campusansvarlig for Absalons afdeling i Vordingborg.

- Der er stor opbakning til at læse lokalt. Vi kan tydeligt se, at det er altså ikke alle unge, der har en drøm om at skulle ind og studere i de store byer, fortæller hun.

- Vi har et stort opland med mange unge, der trives med at bo lokalt, og det er jo super godt for vores egn, for de bliver også boende bagefter og får arbejde lokalt, lyder det videre fra den campusansvarlige.

Miljøet i top

Stina Løvgreen Møllenbach ved ikke med sikkerhed, hvorfor Vordingborg-uddannelserne adskiller sig så meget fra landstendensen, men hun har et bud.

- Vi har et rigtig godt og nært studiemiljø her - også på tværs af uddannelserne - og der er et rigtig højt fagligt niveau. Vi ligger højt i de undersøgelser, der bliver lavet af det faglige miljø, forklarer hun.

- Og så har vi også fantastiske udefaciliteter, som vi især har fået gjort brug af det sidste års tid. Der er blevet eksperimenteret meget med udeundervisning under coronaen, forklarer Stina Løvgreen Møllenbach.

Der skal findes løsning

Selvom det er svært for de ansatte på Absalon i Vordingborg at få armene ned over den lokale fremgang, så kan man ikke undgå at blive bekymret for fremtiden, når man ser den generelle udvikling i ansøgningerne til lærer- og pædagoguddannelserne.

- Når man ser på de landsdækkende tal, så er tilbagegangen bekymrende. Der er allerede lærermangel, og det bliver kun værre i de kommende år, ligesom minimumsnormeringer i børnehaverne også kræver flere pædagoger, forklarer Stina Løvgreen Møllenbach.

- Med de behov, der er i fremtiden, så skal der gøres noget nu for at skaffe flere lærere og pædagoger. Det tager trods alt nogen år at få dem uddannet, forklarer hun.

Hun mener derfor også, at politikerne bør kigge på Vordingborg som det gode eksempel.

- Hvis man skal have løftet søgningen til velfærdsuddannelserne, så er det vigtigt at fokusere på placeringen ude i lokalområderne, forklarer hun og tilføjer, at Professionshøjskolen Absalon derfor af gode grunde hilser regeringens plan for en udflytning af uddannelser fra de store byer velkommen.

Stadig ledige pladser

Selvom læreruddannelsen i Vordingborg er gået frem i ansøgninger i år, så er der stadig plads til flere studerende.

Det understreger campusansvarlig Stina Løvgreen Møllenbach, der derfor opfordrer uddannelsessøgende til at holde godt øje med Professionshøjskolen Absalons hjemmeside i den kommende tid.

- Hvis man nu ikke er kommet ind på den uddannelse, som man i første omgang troede var ens drøm, så kan det jo godt være, at læreruddannelsen kunne blive en ny drøm, fortæller hun og tilføjer, at uddannelsen hvert år oplever en tilstrømning af nye studerende tæt på semestrets start.

Derfor arrangerer Absalon også en række åbent hus-arrangementer for de uddannelser, der stadig har ledige pladser. For læreruddannelsen i Vordingborgs vedkommende, så finder det sted onsdag 4. august fra klokken 17 til 19 på Kuskevej 1B i Vordingborg.

Der er ansøgningsfrist for dem, der søger via kvote 2 mandag 9. august, mens fristen er 12. august for dem, der søger ind via kvote 1. Ansøgere via kvote 2 skal til optagelsessamtaler, og de finder sted i uge 33.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk