23. juni 2021
Græs og ukrudt står meterhøjt på den offentlige cykelsti på Borrensvej, der går hele vejen langs den prøjede mark. Foto: Mille Holst
gallery icon

Se billedserie

Græs og ukrudt står meterhøjt på den offentlige cykelsti på Borrensvej, der går hele vejen langs den prøjede mark. Foto: Mille Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er en offentlig cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er en offentlig cykelsti
Vordingborg - 11. juni 2021 kl. 10:15
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

Cyklister kører forgæves, hvis de følger henvisningerne til cykelstien, der fører fra Borren til Sprove. Stien er nemlig usynlig for enhver, der ikke lige ved, at den er der - under det meterhøje græs.

arrow Læs også: Derfor nægter skraldebil at hente affald

Mellem Borrensvej og Vestervang i Sprove blev i 1953 anlagt en offentlig skolesti. Stien blev efter aftale anlagt på private lodsejeres grunde og tinglyst i 1954. I tinglysningen fremgår det tilsyneladende ikke klart, hvem der efterfølgende skal stå for vedligeholdelsen af den offentlige skolesti. Matrikelejerne mener ifølge et dokument Sydsjællands Tidende er kommet i besiddelse af, at det er kommunen, der alene skal stå for vedligeholdelsen af stien, hvilket kommunen i samme dokument ikke er enig i, blandt andet fordi den offentlige sti kun benyttes i begrænset omfang.

Billede

Kurt Strauss foran den offentlige sti, der
forbinder Borren med Sprove - når den altså
bliver holdt. Foto: Mille Holst


For Kurt Strauss, der er den ene af matrikelejerne til den offentlige sti, er det ikke underligt, at stien ikke er særligt brugt. Den er nemlig fuldstændig groet til i meterhøjt græs. Man kan sikkert godt ride på stien og køre på ATV'er, men den er fuldstændig umulig at cykle på - ved T-krydset Borrensvej/Borrensvej nummer tre og fem står ellers et skilt med henvisning til at netop her er der en cykelsti.

Giver borgerne ret

Michael Kornbech, afdelingsleder i Trafik og Ejendomme giver dog beboerne ret.

- Vi lægger os fladt ned. Det er en offentlig sti og den skal holdes. Den bliver ordnet i næste uge, siger han og fortæller at den derefter bliver holdt, så man kan både gå og cykle på stien. Kornbech erkender, at stien har været glemt i afdelingen, og han er overbevist om, at der er andre stier rundt omkring, som kommunen har glemt med tiden. Han har derfor igangsat en registrering af alle offentlige stier.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk