23. oktober 2019
Siloer skyder op på en af Danmarks største bulkterminaler på Vordingborg Havn. På havnens hjemmeside livestreames byggeriet. Foto: Klaus Lohmann
gallery icon

Se billedserie

Siloer skyder op på en af Danmarks største bulkterminaler på Vordingborg Havn. På havnens hjemmeside livestreames byggeriet. Foto: Klaus Lohmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnebyggeri når nye højder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnebyggeri når nye højder
Vordingborg - 04. december 2018 kl. 16:08
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For få måneder siden kunne man kun se markeringen af fundamentet til de nye siloer hos Masnedø Bulk Terminal (MBT) på Vordingborg Havn.

Nu står der fire blanke siloer, hvoraf den første med sine 26 meters højde vil kunne ses i miles omkreds.

Det er DLG-koncernen og Copenhagen Merchants, der i et joint venture bygger den nye bulkterminal på havnen - herunder 10 nye siloer. De fire største bliver 26 meter høje med en kapacitet på hver 11.000 ton. Den samlede lagerkapacitet øges til i alt 150.000 tons.

Terminalen på Vordingborg Havn bliver en af Danmarks største bulkterminaler.

- På Vordingborg Havn havde vi i forvejen en af de nyeste terminaler i DLG-regi, og den ligger geografisk godt placeret i forhold til Østdanmark. Desuden har havnen en dybde på 10,4 meter, der gør den attraktiv i forhold til besejling af store skibe. Optimering af logistik har stor betydning. Derfor har vi placeret den nye bulkterminal på Vordingborg Havn, forklarer Knud Rasmussen, bestyrelsesmedlem i MBT.

Vordingborg Havn nu er så langt i havneudvidelsesprojektet, at etape 2 og 3 snart nærmer sig sin afslutning. Det nye kajareal på 40.000 kvadratmeter er fyldt op, og det nye havnebassin vil inden længe kunne indvies.

Desuden etableres nye kajgader, så den samlede kaj bliver 1200 meter lang. Den nye dækmole beskytter havnen og danner ramme for svajebassinet til de store skibe.

Også til vands går uddybningsarbejdet planmæssigt, og den lange dækmole med det runde molehoved ses tydeligt ud for Amerika Kaj. Med forbehold for vejrlig afsluttes uddybningsarbejdet i løbet af februar 2019.

Der vil dog fortsat være anlægsaktivitet på og omkring havnen, da Vordingborg Havn skal være service- og anlægshavn for byggeriet af Storstrømsbroen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk