12. august 2020
310 høns, ænder og duer stod linet op i hvert sit bur i Vordingborghallen lørdag og søndag.Billedet er taget søndag morgen ved åbningen, hvor der ikke var kommet så mange mennesker, men efterhånden kom der flere tilskuere. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

310 høns, ænder og duer stod linet op i hvert sit bur i Vordingborghallen lørdag og søndag.Billedet er taget søndag morgen ved åbningen, hvor der ikke var kommet så mange mennesker, men efterhånden kom der flere tilskuere. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hanegal i Vordingborghallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hanegal i Vordingborghallen
Vordingborg - 17. november 2019 kl. 16:15
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligere kunne Vordingborg Fjerkræklub holde sin egen udstilling, men interessen for at holde racehøns er gået tilbage. Udstillerne er mest over 60 år, og fornyelsen mangler.

Men lørdag og søndag havde klubben i Vordingborg slået sig sammen med Møn og Faxe Fjerkræklubber, og så blev Vordingborghallen fyldt med de ypperste haner og høner samt ænder og duer inden for hver art. 310 høns og ænder befolkede hvert sit bur i hallen, og det kunne høres, skriver Sjællandske.

- Vi udstiller de racehøns, som vi har opdrættet siden foråret, hvor de blev udklækket. Det er ligesom en gymnastikopvisning for gymnaster eller en hundeudstilling, forklarer formand for Fjerkræklubben for Faxe og Omegn Frank Hallgren.

Søndag eftermiddag blev pokaler givet til de, som er kommet tættest på målene. Det gælder ikke kun for de enkelte racer, men også deres æg, for også æg skal holde en standard, der svarer til den race, der har lagt æggene.

Det ideelle

- Men hvorfor har I så speciel en hobby?

Frank Hallgren må lige tænke sig om, og så svarer han:

- Da jeg blev efterlønner, tænkte jeg: »Hvad skal jeg bruge min tid til«. Det blev så racehøns, efter jeg havde holdt en pause i 25 år.

- Vi, der har racehøns, kan lide at arbejde os hen imod det ideelle billede af, hvordan hver enkelt race skal se ud, og det avler vi efter. Hvis jeg for eksempel ser en hane med en flot hale, så kan den indgå i mit avlsarbejde. Men der er dog ingen garanti for, at de følgende generationer får den hale. uddyber Hallgren.

Han havde 100 høns i sommer, men er nu nede på 35.

- Jeg skal se, om jeg kan avle på nogen af dem. men jeg har ikke taget høns med på udstillingen i år, for jeg synes ikke, de er gode nok, siger han.

Larm

Hallgren konstaterer, at der aldrig har været så mange høns i Danmark som nu.

- Men det er ikke racehøns. Det er folk ligeglad med, og når jeg begynder at fortælle dem om de høns, de har, virker de uinteresserede.

Han kan ikke forstå byboerne - eller københavnerne som han kalder dem - som brokker sig over, at en hane larmer lidt.

- Det er i orden med unger, der råber og skriger, mens de hopper i trampolin i fire timer af gangen, men en hane kan de ikke tolerere, siger han hovedrystende.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk