24. oktober 2019
Med salget af Havnepladsen 10, bedre kendt som Skipperkroen, har kommunen måtte lukke det offentlige toilet i forlængelse af bygningen. Men hvor skal det nye toilet placeres?Foto: Lars Christensen
Med salget af Havnepladsen 10, bedre kendt som Skipperkroen, har kommunen måtte lukke det offentlige toilet i forlængelse af bygningen. Men hvor skal det nye toilet placeres?Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicaphensyn forsinker nyt toilet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicaphensyn forsinker nyt toilet
Vordingborg - 24. april 2019 kl. 07:44
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tissetrængende på havnen må væbne sig med tålmodighed. Med salget af Skipperkroen på Havnepladsen 10 i Præstø har kommunen været nødt til at lukke det offentlige toilet, der har ligget i den ene gavl.

Fra forvaltningens side har man foreslået at etablere et nyt toilet og en udslagskumme til autocampere i forbindelse med havnefogedens kontor. I den forbindelse kunne man nemlig også få etableret omklædnings- og badefaciliteter til havnefogeden, som har været en ønske gennem længere tid.

Samtidig vil man etablere toilettet med gulvvarme og pumper, der kan sikre hele havnefogedkontoret væsentligt bedre i tilfælde af oversvømmelser på havnen.

Trods de mange positive sidegevinster tøver politikerne dog. Hele to gange har Udvalget for Plan og Teknik nu udskudt en beslutning om toilettet.

Adgangsforholdene til det nye toilet ved havnefogedkontoret vil nemlig ikke egne sig til handicappede, lyder forklaringen fra politikerne.

Fra forvaltningens side forklarer man, at det nu nedlagte toilet ved Skipperkroen aldrig har været handicapvenligt, og at der derfor ikke er noget problem ved at etablere det nye toilet uden handicaphensyn. Der findes nemlig i forvejen handicaptoilet for sejlere ved Havnepladsen 12, ligesom der er offentlige handicaptoiletter ved Præstø Strand og på rutebilstationen.

- Men vi vil alligevel gerne forsøge, om ikke vi kan finde en løsning for de handicappede på havnen, fortæller udvalgsformand Michael Larsen (R).

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk