21. juli 2019
The Orgelheimers var med for to år siden, og også i år bliver det dem, der sætter gang i Gutter Island. Foto: Mads Ogstrup Nielsen
The Orgelheimers var med for to år siden, og også i år bliver det dem, der sætter gang i Gutter Island. Foto: Mads Ogstrup Nielsen
Foto: Mads Ogstrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gutter Island klar til at lette

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gutter Island klar til at lette
Vordingborg - 10. august 2018 kl. 16:55
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle 28 bands er fundet, samtlige 1000 billetter er solgt, og aftalerne med leverandører til øl og Fernet Branca er på plads.

arrow Læs også: Se alle billederne: Uhyggen spredte sig på Gutter-festivalen

Græsset omkring Masnedø Fort blev slået i sidste uge, og de lange strå er fjernet, så faren for brand på pladsen er mindsket betydeligt. Torsdag går festivalen i gang, skriver Sjællandske.

Musikken er den samme niche af rock, som der aldrig bliver gået på kompromis med. De fleste bands har majoriteten af danskere aldrig hørt om, for de kommer fra alle egne af verden.

- Fælles for dem er, at de er dygtige musikere og ved, hvad rock er uden at bevæge sig ud i det almindelige, som sælger godt, fordi det flader ud. Det, man altid bliver præsenteret for på festivaler, er det, som de fleste mennesker lytter til. Men Gutter Island er en nichefestival, påpeger næstformand i Gutter Island Garagerock Festival Carsten Jull Andersen.

Der plejer ikke at være ret mange fra nærområdet til Gutter Island. De fleste kommer fra København og Århus.

- Vi vil gerne have, at folk fra Vordingborg kommer til Gutter Island, men vi vil ikke bruge penge på at sætte store plakater op på indfaldsvejene til byen, fordi festivalen altid bliver udsolgt på forhånd. Så vil vi hellere have, at de, der kender festivalen og holder af den, kommer, fastslår Carsten Jull Andersen.

Øllet på Gutter Island kommer ligesom de sidste år fra Nørrebro Bryghus (NB). For to år siden blev en classic fra NB forsynet med en speciel Gutter Island-etiket. Det gentages i år, men denne gang er etiketten sat på en pilsnerudgave.

- Det er bare ikke den samme etiket. Vi har lavet en konkurrence blandt gæsterne, og vinderen får to billetter til Gutter Island 2020, siger Carsten Jull Andersen.

Maden har efter arrangørernes opfattelse ikke været optimal de tidligere år, og en nyskabelse er, at styregruppen ordner det selv.

- Vi har en restaurantchef fra Kødbyen i styregruppen, og hun leder orgainseringen af maden i år, oplyser Carsten Jull Andersen.

Fredag kl. 13 laver Fernet Food Land et »live-tv-køkken«. Det er et firma, der laver mad med Fernet Branca, og gæsterne kan få smagsprøver. Fernet Food Land arbejder på at få det officielle stempel fra firmaet bag Fernet Branca.

»En ny tradition blev født i 2016, og her i 2018 vil den blive løftet til nye højder. Torsdagen bliver et intenst og samlet show med musik, akrobatiske udfoldelser, ild og galskab,« skriver Gutter Island på sin hjemmeside.

- Vi starter med The Orgelheimers, som har været med før, og så udvikler musikken sig henover torsdagens. Undervejs er der også en kostumekonkurrence, hvor der blandt gæsterne bliver mulighed for at vinde en billet til om to år, fortæller Carsten Jull Andersen.

Selvom der er udsolgt, kan der være mulighed for at købe en billet på festivalens Facebookside. Mange køber billet tidligt, fordi de ved, der bliver udsolgt, og nogle af dem bliver så forhindret og vil af med billetten.

Det skriver Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk