11. august 2020
Værtsparret, Lars og Helene Thorn, sad selvølgelig på første række til koncerten i deres egen baghave. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Værtsparret, Lars og Helene Thorn, sad selvølgelig på første række til koncerten i deres egen baghave. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøn grønnere baghavekoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøn grønnere baghavekoncert
Vordingborg - 25. juli 2020 kl. 15:42
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lars og Helene Thorn blev lørdag eftermiddag for første gang i deres liv til koncertarrangører, eller i hvert fald værter, da deres baghave på Færgegårdsvej i Vordingborg lagde rammer til en af de landsdækkende »Grøn Grønnere«-koncerter, som i år erstatter de normale Grøn Koncert arrangeret af Tuborg og Muskelsvindsfonden.

Disse koncerter kan som bekendt ikke holdes i år, men musik skal der stadig til i det danske sommerland, og derfor fik private borgere i år lov til at byde ind og konkurrere om at være vært ved en lang række baghavekoncerter.

- Jeg havde egentlig glemt alt om det, men da vi så var på campingferie på Bornholm i sidste uge, blev jeg ringet op med besked om, at jeg havde vundet, siger Helene Thorn.

Straks udsendte hun besked til venner, familie og bekendte om, at alle var inviteret til koncert i baghaven den 25. juli, og den invitation var der næsten 50 gæster, der tog imod lørdag eftermiddag.

- Der er nogle få, der er hoppet fra, fordi de er blevet smittet med corona, og nogle andre, der kender nogen, der er, men ellers har de fleste sagt ja til at komme, siger Helene Thorn.

Musikken på Færgegårdsvej var lagt i hænderne på 23-årige Ace Rosewall, med det borgerlige danske navn Asger Hedegaard. Men det kan folk ikke rigtig udtale i England, hvor han har boet, siden han gik ud af gymnasiet for fem år siden.

Ace Rosewall flyttede til London for at bryde igennem på musikscenen, og han har nået at spille over 200 koncerter alene i England. I Danmark er han derimod et sjældent syn, men da coronaen også tvang ham hjem til Danmark uden nogle koncerter på programmet, skrev han sig op, da Grøn Koncert efterlyste kunstnere. Han har dog ingen indflydelse haft på, hvor han kom til at spille - men besøget i baghaven i Vordingborg passede ham fint.

- Det er bare fedt, at der er nogen, der har været inde og lytte til min musik og så tænkt, at de godt ville have mig på besøg, siger han.

Læs mere i Sjællandske mandag

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk