2. marts 2021
Besøgstelte, som her ved Plejecenter Rosenvang i Vordingborg, kan  pakkes væk. Op til flere pårørende må komme indenfor i plejecentrene. Foto: Lars Christensen
Besøgstelte, som her ved Plejecenter Rosenvang i Vordingborg, kan pakkes væk. Op til flere pårørende må komme indenfor i plejecentrene. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt nyt: Nu kan ældre på plejehjem igen få besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nyt: Nu kan ældre på plejehjem igen få besøg
Vordingborg - 19. februar 2021 kl. 15:30

Der er godt nyt til de ældre på Vordingborg Kommunes plejecentre. Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver besøgsrestriktionerne på grund af covid-19, så nu kan familie og venner atter aflægge visit.

Lempelserne skyldes kommunens lave smittetal, der aktuelt hører til de laveste i landet. Derudover er 91 procent af beboerne på alle plejecentrene færdigvaccineret.

Selvom restriktionerne er væk, er der dog ikke lagt op til den helt store familiekomsammen hos bedstemor eller bedstefar. Kommunen anbefaler, at man overholder det gældende forsamlingsforbud på maksimalt fem personer.

- Det vil i praksis være lidt vanskeligt, for der kan ikke være plads til meget mere end tre personer i de enkelte boliger, siger kommunens ældrechef, Susanne Johansen.

Som besøgende skal man gå direkte til plejeboligen enten via terrassedøren eller af en anvist rute på selve plejecentret. Der må ikke foretages besøg på fællesarealerne. Derudover gælder Sundhedsstyrelsens anbefalinger stadig omkring to meter afstand og afspritning af hænder.

Det er fortsat muligt for beboere at tage på besøg udenfor plejecentret og gerne gøre brug af at modtage besøg udenfor.

Borgmester Mikael Smed (S) håber, at det er slut med restriktioner for plejehjemsbesøg.

- Forhåbentlig går det fra nu af kun én vej, og det er mod flere lempelser, lyder det fra Mikael Smed.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk