27. november 2020
Cirka en tredjedel af Lollands Banks kunder kommer fra Sydsjælland, og lokalerne i Vordingborg er en af bankens helt centrale afdelinger. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Cirka en tredjedel af Lollands Banks kunder kommer fra Sydsjælland, og lokalerne i Vordingborg er en af bankens helt centrale afdelinger. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt år for bank trods coronaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt år for bank trods coronaen
Vordingborg - 21. november 2020 kl. 08:58
Af Lars Christensen

Lollands Bank har i løbet af årets første tre kvartaler øget basisindtjeningen med 4,8 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

- Der er fortsat en god aktivitet især omkring boligfinansiering og på formueområdet, fortæller direktør Allan Aaskov, som en forklaring på den øgede basisindtjening.

Banken har formået at øge indtjeningen i en periode, der ellers er hårdt ramt af coronakrisen, der har medført, at store dele af samfundet har været lukket ned.

Det har haft en indirekte betydning for banken, men endnu har man ikke oplevet de store konsekvenser af coronakrisen.

- Indtil nu har vores kunder klaret den opståede økonomiske situation uden væsentlige udfordringer, forklarer Allan Aaskov, der dog samtidig understreger, at banken holder vejret i forhold til pandemiens udvikling.

- Der hersker fortsat en usikkerhed omkring en ny hverdag efter, at de statslige støtteordninger udfases, herunder den nuværende indefrysning af virksomhedernes betaling af skat og moms, lyder det fra direktøren.

Lollands Bank opnår efter de første ni måneder et resultat før skat på 55,8 millioner kroner og efter skat på 43,6 millioner kroner. Resultatet før skat er dermed 2,8 millioner kroner højere end samme periode sidste år.

Et kurstab på 11,4 millioner kroner tidligere på året er nu vendt til tilsvarende positive kursreguleringer på 12,1 millioner kroner.

- Det er samtidig positivt at konstatere, at tab og nedskrivninger på bankens udlån og garantidebitorer fortsat er på et lavt niveau, tilføjer Allan Aaskov.

Derfor opjusterede Lollands Bank også i slutningen af oktober måned forventningen til årets resultat, der nu ligger i niveauet 60-65 millioner kroner.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk