9. august 2020
Line har fået et sæt reserveapparater, der nogenlunde passer til hende. 20. februar får hun de nye. Foto: Anne Boya Bertelsen
gallery icon

Se billedserie

Line har fået et sæt reserveapparater, der nogenlunde passer til hende. 20. februar får hun de nye. Foto: Anne Boya Bertelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glad Line får nye høreapparater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glad Line får nye høreapparater
Vordingborg - 10. januar 2020 kl. 16:27
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællandske beskrev torsdag, hvordan systemet fejlede, da 23-årige Line Boya Bertelsen fra Stege måtte melde sig syg fra sit arbejde på Plejecenter Ulvshale, fordi hendes gamle høreapparater satte ud. Ved henvendelse til Høreklinikken på Nykøbing Falster Sygehus fik hun det nedslående svar, at hun måtte bag i køen til nye apparater, og ventetiden er 76 uger.

Hendes mor lod sig dog ikke nøje med den melding, og hun tog kontakt til Høreforeningen, som kontaktede »toppen af poppen« i Region Sjælland, som hun udtrykker det. Herefter blev der lavet en aftale på Slagelse Sygehus, som ellers har en ventetid på 120 uger.

Torsdag troppede Line op i Slagelse, hvor hun fik taget høreprøve.

- Hun får lavet en ny, og meget grundig høretest, og hun får udleveret et sæt reserveapparater der er tilpasset ud fra den nye høreprøve. Herefter bliver der taget aftryk til nye propper til et sæt nye høreapparater som hun skal have udleveret i Slagelse den 20. februar, fortæller en glad mor Anne Boya Bertelsen.

Og lige pludselig vokser træerne ind i himlen for den stærkt hørehæmmede kvinde, der ikke kan kommunikere med sine omgivelser, hvis ikke hun har hjælpemidler, der fungerer.

- Audiologen vil nu undersøge, om der er mulighed for at bestille TO SÆT nye, så hun forhåbentlig aldrig nogensinde kommer til at stå i denne her rædselsfulde situation igen, siger moren og fortsætter:

- Line er glad og lettet og mener, at når hun lige har brugt et par dage på at vænne sig til de nye apparater, så kan hun leve igen.

- Men hvorfor skal det så langt ud at man er nødt til finde sin egen måde at angribe systemet på? Pudsigt at der nu efter at regionens top har været indblandet, nærmest ikke er nogen grænser for hvad hun kan få, siger Anne Boya Bertelsen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk