16. december 2018
Jens Hartmann.
Jens Hartmann.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ghettoplan kan smadre økonomi i boligselskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ghettoplan kan smadre økonomi i boligselskab
Vordingborg - 20. marts 2018 kl. 09:06
Af Thøger Raun
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Unfair indgreb. Tosset tiltag.

Direktørerne i to af de største boligselskaber lokalt, Jens Hartmann fra Vordingborg Boligselskab og Bent Frederiksen fra Domea, er klare i spyttet, når det kommer til regeringens nye forslag til en ghettoplan.

Lars Løkke Rasmussen og resten af VKLA-regeringen håber at hæve 12 milliarder kroner i Landsbyggefonden. Og netop det indgreb er direktørerne bekymrede for, skriver Sjællandske tirsdag.

- Der er en sandsynlighed for, at man i så fald ikke kan gennemføre alle de renoveringer, man har planlagt i den almene sektor. Og det er et problem, siger Bent Frederiksen, der har en bestemt afdeling i tankerne.

Kirsebærplantagen, som ligger i Nyråd med 122 lejemål, har nemlig en ansøgning liggende hos Landsbyggefonden. Håbet er at få et støttet lån på cirka 70 millioner kroner til udskiftning af vinduer og dårlig eternit på facaderne samt støtte til en genopretning af afdelingens dårlige økonomi.

Får man ikke den støtte, er der stor risiko for, at sagen ikke kan gennemføres, da man risikerer en betydelig huslejestigning. Og lejen er i forvejen relativt høj i afdelingen, påpeger Bent Frederiksen.

- Krisen betød, at en masse af vores lejemål stod tomme, og den udgift har de resterende lejere betalt. Og selv om alle lejemål i Kirsebærplantagen i dag er udlejet, er økonomien stadig stram. Vi håber selvfølgelig på at kunne lette den udgift, siger han.

Kirsebærplantagen har en gennemsnitlig kvadratmeterpris mellem 900 og 1000 kroner pr. meter om året. I flere af Vordingborg Boligselskabs afdelinger ligger prisen nærmere 600 til 700 kroner.

Og netop i Vordingborg Boligselskab har man også tidligere haft glæde af Landsbyggefonden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk