26. september 2020
Det Gamle Apotek i Storegade genåbner som butik og café, når den nye ejer - ejendomsmægler Mikael Hartmann - har fået solgt sit hjem i Sverige. Foto: Lene C. Egeberg
Det Gamle Apotek i Storegade genåbner som butik og café, når den nye ejer - ejendomsmægler Mikael Hartmann - har fået solgt sit hjem i Sverige. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gammelt apotek åbner som butik og café igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammelt apotek åbner som butik og café igen
Vordingborg - 08. februar 2018 kl. 07:00
Af Lene C. Egeberg

Det har taget en del tid, men der har nu endelig meldt sig en køber til det Gamle Apotek i Storegade i Stege. Salget er formidlet via ejendomsmæglerfirmaet Henrik Ejby, og køberen er en anden ejendomsmægler, Mikael Hartmann fra firmaet Ejendomsrådgivning Danmark, som han er direktør for og stifter af.

Det er dog ikke med henblik på videresalg, at Mikael Hartmann har købt det Gamle Apotek - han står tværtimod på tærsklen til lidt af et skifte i livsstil, da han fremover vil kombinere sin ejendomsmæglervirksomhed med en tilværelse som butiksejer på Møn.

- Tanken er at åbne en butik med brugskunst, boligindretning og café, fortæller han.

Butik og café vil han drive i samarbejde med sin ægtefælle, mens han selv ved siden af også passer ejendomsmæglervirksomheden med base i København. Men planen er, at familien skal flytte til Stege, hvor de flytter ind i lejligheden på første sal, som i øjeblikket er lejet ud.

Tidsrammen for planerne ligger lidt løst, for det hele er afhængigt af, at Mikael Hartmann først får solgt sin nuværende bopæl.

- Vi har en kæmpe gammel skole udenfor Malmø, som bliver sat til salg, siger han.

Gamle bygninger er en af hans svagheder, og det var da også det, der fik ham til at falde for apoteket i Storegade og tilsyneladende lægge livet drastisk om.

- Jeg elsker gamle huse. Vi havde i forvejen talt om, at vi gerne ville prøve noget med en butik i kombination med turisterhvervet, men var ikke interesseret i en butik i København. I sommer var vi i Stege og lagde mærke til det gamle apotek, så da jeg sad og ledte på nettet efter noget egnet, og den pludselig poppede op som til salg, genkendte jeg den med det samme, fortæller Mikael Hartmann.

Det er blevet til flere besøg i Stege og på Møn generelt siden da, og begejstringen har ikke fortaget sig endnu.

- Der er så meget liv om sommeren, og så er der fred og ro om vinteren - men ikke sådan, at alting lukker. Det er et helt nyt liv, der åbner sig - det bliver vidunderligt, siger Mikael Hartmann.

Mens Kanne og Degn, der tidligere holdt til i huset, startede med boligartikler, og derfra udvidede med Kaffehuset Møn, vil Mikael Hartmann fra begyndelsen indrette med butik og café - dog uden at kopiere konceptet fra den tidligere beboer:

- Vi bliver nok ikke lige så meget kaffenørder som dem, griner han.

Men åbningsdagen svæver altså stadig i uvished.

- Det ville være dejligt, hvis vi kunne åbne i løbet af sommeren, men det er nok et lysegrønt håb, siger Mikael Hartmann.

Den nye butiksejer er 48 år, og i øvrigt medlem af bestyrelsen for Dansk Ejendomsmæglerforening. Han har tidligere været senior partner i firmaet Newsec Egeskov & Lindquist A/S.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk