25. oktober 2021
Det store pylonfundament er ved at blive klargjort ved vores produktionsområde på Masnedø. Foto: Vejdirektoratet
gallery icon

Se billedserie

Det store pylonfundament er ved at blive klargjort ved vores produktionsområde på Masnedø. Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fundament snart klar til at blive sejlet ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fundament snart klar til at blive sejlet ud
Vordingborg - 19. september 2021 kl. 14:09
Af Nina Lise

Det bliver en kompliceret operation, når fundamentet til Storstrømsbroens 100 meter høje pylon skal på plads. I mere end et år har entreprenørens mandskab arbejdet på at bygge fundamentet, og nu nærmer tiden sig, hvor fundamentet skal sejles ud og sænkes ned i Storstrømmen.

Datoen for, hvornår operationen begynder, er endnu ikke fastlagt, men planen er uge 39 eller 40. Ifølge Vejdirektoratet vil tidspunktet blive meldt ud, når man kender det.

- Når fundamentet står på havbunden, skal der etableres en arbejdsplatform på det, så pylonen kan bygges op i højden. Operationen fra kaj til havbund er en teknisk udfordrende opgave, siger projektchef Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet.

Den store flydepram, der skal sejle fundamentet ud i Storstrømmen er ankommet til Masnedø. Den måler 120 gange 36 meter og kan fragte 24.000 tons.

Det bedste udkig til sænkningen får man ifølge Niels Gottlieb fra Masnedø-siden med kikkert. Fra pavillonen på Masnedø kan man få et kig ind til arbejdet med de to nordligste bropiller, der skyder op fra den midlertidige dæmning, der er bygget ud fra kysten.

Det er ikke kun broen, der bygges på Masnedø. Viaduktvej, der i dag munder ud i Brovejen, skal føres under den kommende vej- og banedæmning op mod broen. I et års tid har entreprenørfirmaet Arkil arbejdet på at rejse og støbe det bygværk, der skal føre Viaduktvej under dæmningen. Bygværket skal stå færdigt sidst på året.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk