14. juli 2020
Når man bliver ældre, kan det være svært at danne nye netværk. Og så er det hyggeligt. Derfor er Lis Schou Nyklit og Hans Chr. Thomsen med i Ældresagen Præstø. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Når man bliver ældre, kan det være svært at danne nye netværk. Og så er det hyggeligt. Derfor er Lis Schou Nyklit og Hans Chr. Thomsen med i Ældresagen Præstø. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillighed kender ingen alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillighed kender ingen alder
Vordingborg - 19. august 2019 kl. 15:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ældresagen i Præstø er klar til en ny sæson. Bestyrelsen har fået tilført nye kræfter, og programmet er husstandsomdelt til de omkring 1500 medlemmer.

- Normalt har det bare ligget på biblioteket, i kirkehuset og tilsvarende steder, men i år har vi været rundt i samtlige postkasser. Det tog sin tid, men til gengæld opdagede jeg en masse nye smukke steder, fortæller Lis Schou Nyklit, der har boet ved Præstø siden 1993 og er forholdsvis ny som suppleant i bestyrelsen.

- Det er vigtigt, at Ældresagen hele tiden fornyer sig. Jeg forelskede mig til Elvis og har ikke spist krebinetter i mange år. Ældre er lige så forskellige som alle andre og har forskellige interesser. Derfor skal vores program være alsidigt. Der skal være noget for enhver smag, siger Lis Schou Nyklit.

Bestyrelsen for nylig var til møde med konsulenter fra hovedorganisationen, der gennemgik, hvad bestyrelserne skal have fokus på.

- Vi har det hele og oven i købet mere, end de anbefaler. Procentvis er vi dem i den sydlige region, der har flest arrangementer. Præstø er en meget aktiv by med arrangementer året rundt, siger Lis Schou Nyklit og Hans Chr. Thomsen.

Udover faste aktiviteter som »Bevar dig - bevæg dig«, Kvindeligt Selskab, Petanque, Bowling, Herreværelset, Madlavning for Mænd og Seniorbio er der besøgsvener, bisidderordning, tryghedstelefon, vågetjeneste og »Den hjælpende hånd«. Til den kommende sæsons cafémøder kan man blandt andet høre om ulykkesforsikringer, det aldrende syn, demens, nye regler i trafikken, arv, testamente og fuldmagt samt blive influenzavaccineret. Der venter også et foredrag om lokalt bundgarnsfiskeri samt et eksotisk foredrag om Taiwan.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk