27. september 2021
Det var en meget lille skare, der første skoledag fejrede åbningen af Tinghøj Friskole. Foto: Mille Holst
Det var en meget lille skare, der første skoledag fejrede åbningen af Tinghøj Friskole. Foto: Mille Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friskole lukker efter mindre end end måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friskole lukker efter mindre end end måned
Vordingborg - 14. september 2021 kl. 05:49
Af Nina Lise

Tinghøj Friskole lukker og slukker. Kun tre elever mødte op til første skoledag, og trods en ihærdig kampagne på de sociale medier er det ikke lykkes at skaffe elever nok til at drive den nyetablerede skole.

- Friskolen er ophørt pr. 6. september grundet manglende elevtal, lyder det kortfattet i en mail fra friskolen til Sjællandske underskrevet »Bestyrelsen«.

Avisen har forsøgt at få en uddybende kommentar via både mail og telefon, men friskolen har ikke besvaret Sjællandskes henvendelser.

I september 2019 offentliggjorde en initiativgruppe planerne om den nye friskole. De var alle tre tidligere ansatte på Sværdborg Friskole, der var gået konkurs tidligere på året.

Planen var at starte op i august 2020, og på et informationsmøde i november 2019 var der fra de fremmødte forældre opbakning til projektet men tvivl om, hvorvidt man kunne nå at få elever nok. Minimumskravet var 14 elever.

Så kom corona, der satte al planlægning og rekruttering af elever i stå. Og i maj 2020 meddelte initiativtagerne, at skolestart ville blive udskudt et år. Først i juni i år faldt de endelige godkendelser på plads, og det forlød, at man ville starte med 24 indskrevne børn fra 0. til 7. klasse og et mål om 100 elever i løbet af et par år.

Til skolestarten 12. august mødte dog kun tre elever op. Forklaringen på mandefaldet var, at flere elever fortsat var på ferie, mens andre måtte blive hjemme med coronalignende symptomer.

5. september er hvert år »store tælledag« på landets friskoler. Det elevtal, man har den dag, er afgørende for det tilskud, man får til at drive skole for resten af året.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk