17. august 2019
Andreas Boye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friskole begæret konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friskole begæret konkurs
Opdateret 13. marts 2019 kl. 15:10
Vordingborg - 12. marts 2019 kl. 12:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sværdborg Friskole er begæret konkurs af SKAT.

Det oplyser friskolen i en pressemeddelelse.

Ifølge Sværdborg Friskole tilbød skolens daværende bank i 2013 at nulstille gælden, hvis man kunne finde en køber til bygningerne. Firmaet Asfaltsjakket gik ind i forhandlingerne, hvor det efterfølgende viste sig, at banken ifølge skolen ikke overholdt sin aftaler, derfor opstod en stor skattegæld på cirka en million kroner.

Sværdborg Friskole oplyser, at SKAT forud ikke har forsøgt at inddrive beløbet, selvom friskolen i perioden frivilligt har indbetalt store afdrag.

Friskolens bestyrelse har for nylig indkaldt forældre og ansatte til krisemøde. På mødet blev det besluttet at kæmpe for at bevare den lokale friskole. Der blev på dagen doneret 137.000 kroner ud af i alt 350.000 kroner, som skal betales nu.

Det resterende beløb på 850.000 kroner udlåner Asfaltsjakket mod, at skolens forældre stiller kaution. Det er aftalt, oplyser Sværdborg Friskole.

- Vi er meget optimistiske, og føler os overbeviste om, at vi nok skal klare os igennem, siger skolebestyrelsesformanden Andreas Boye, som med kyshånd tager imod donationer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk