20. oktober 2021
Inden nytår er fredningen af Kirkeengen og -skoven sandsynligvis på plads. Foto: Mille Holst
gallery icon

Se billedserie

Inden nytår er fredningen af Kirkeengen og -skoven sandsynligvis på plads. Foto: Mille Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredningssag kører på skinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredningssag kører på skinner
Vordingborg - 10. oktober 2021 kl. 13:27

Fredningsnævn forventer at en fredning af Kirkeengen og Kirkeskoven er på plads inden nytår.

Fredningen af Kirkeskoven og Kirkeengen i Vordingborg midtby skrider fremad, og Flemming Kruse, næstformand i Danmarks Naturfredningsforening i Vordingborg, fortæller, at Fredningsnævnet regner med, at fredningen er helt på plads inden nytår.

Det var i al fald den melding Fredningsnævnet selv kom med, da der 20. september blev holdt et offentligt møde om sagen.

Det var nu så som så med deltagelsen fra borgernes side, for til mødet dukkede kun repræsentanter fra Danmarks Naturfredningsforening, Fredningsnævnet og Vordingborg Kommune op. Men det tager Flemming Kruse blot som et positivt tegn.

- Det er en lidt ukompliceret fredning. Mens fredningsforslaget har været offentliggjort, har der ikke været nogen indsigelser, der har talt imod en fredning, siger han og oplyser, at det også kun er matrikler ejet af kommunen, Vordingborg Forsyning og kirken, der bliver direkte berørt af fredningen.

- Det primære formål med at frede er, at sikre mod bebyggelse på engen og sikre biodiversiteten, de gamle træer i Kirkeskoven og botanikken på Kirkeengen, fortæller Flemming Kruse.

- Man må altså ikke forringe biodiversiteten som den er i dag, slå han fast.

Det betyder, at arealerne skal forblive, som de er i øjeblikket, og eksempelvis de gamle træer i skoven og langs engen må ikke fældes. Men det har de ikke måttet siden forslaget om en fredning blev fremsat i slutningen af 2020.

- Man skal pt. opføre sig som om arealerne allerede er fredet, fortæller Flemming Kruse med henvisning til reglerne for stillede fredningsforslag.

- Man har ikke mulighed for at gøre noget på de arealer i fremtiden, men engen må gerne blive mere våd end den er i dag, siger Flemming Kruse; det må blot ikke ske ved opgravning.

En måde at gøre engen mere våd på kunne være at reparere den kloakledning, der løber fra jernbanen gennem Kirkeengen og videre langs voldgraven og munder ud i Nordhavnen. Den store rørledning er nemlig utæt og leder vand væk fra engen.

- Måske forsyningen har lyst til at lægge en tæt ledning, siger Flemming Kruse håbefuldt.

Billede

Kirkeengen må gerne blive mere våd i fremtiden
- men det skal komme naturligt og uden
gravearbejde. Foto: Mille Holst


Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk