27. juli 2021
Brit Skovgaard (tv) bliver fremover gruppeformand for Socialdemokratiet i Vordingborg Kommune. Her ses hun ved sidste års kommunalbestyrelsesmøde på Thorsvang Danmarks Samlermuseum i Stege. Foto: J.C. Borre Larsen
Brit Skovgaard (tv) bliver fremover gruppeformand for Socialdemokratiet i Vordingborg Kommune. Her ses hun ved sidste års kommunalbestyrelsesmøde på Thorsvang Danmarks Samlermuseum i Stege. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra menigt medlem af V til gruppeformand for S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fra menigt medlem af V til gruppeformand for S
Vordingborg - 24. oktober 2020 kl. 17:34
Af J.C. Borre Larsen

Det er noget af en politisk karriere, Brit Skovgaard, 41, har gang i.

Efter at have været en del af Venstres Ungdom blev hun i 2009 valgt ind i Vordingborgs kommunalbestyrelse og genvalgt i 2013. Men året efter røg hun uklar med partifællerne i Venstre omkring besparelser på børneområdet og placeringen af en kunstgræsbane i Vordingborg.

Det resulterede i et skifte til Socialdemokratiet, som hun nu bliver gruppeformand for. Fra 1. november afløser Brit Skovgaard veteranen Poul A. Larsen, der efter 15 år frivilligt trækker sig fra posten.

- Det viser bare, at jeg ramte rigtigt dengang. Jeg var meget mere enig i Socialdemokratiets tankegang, siger Brit Skovgaard, der til daglig arbejder som pædagog på Møn Skole, Hjertebjergafdelingen.

Ved Socialdemokratiets opstillingsmøde til kommunalvalget i 2017 blev hun valgt ind som nummer tre efter Mikael Smed og Mette Høgh Christiansen.

- Så vidste jeg godt, at jeg havde en god fremtid i Socialdemokratiet, siger Brit Skovgaard.

Skarp til tal

Poul A. Larsen, der i august fyldte 70 år, begrunder sin afgang med, at det er tid til, at der kommer yngre kræfter til roret. Og han har stor tiltro til Brit Skovgaard.

- Hun kan snakke med alle, og så er hun skarp til tal, siger Poul A. Larsen og peger på, at det er Brit Skovgaard, der sammen med Thorbjørn Kolbo »kører regnearkene«, når socialdemokraterne snakker budget.

Poul A. Larsen overlader samtidig sin plads i det magtfulde udvalg for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati, mere mundret økonomiudvalget, som også kaldes det lille byråd.

- Jeg glæder mig til at behandle alle de store og vigtige sager, siger Brit Skovgaard. der til gengæld opgiver sin poster i udvalget for Kultur, Idræt og Fritid og udvalget for Turisme, Erhverv og Udvikling.

De går til Poul A. Larsen, der oplyser, at han stiller op ved næste kommunalvalg i 2021.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk