20. januar 2019
Det er nødvendigt at hjælpes ad, hvis hele flokken skal klare sig igennem de fire måneders værnepligt. Her har holdet fordelt udstyret, så nogle klarede kasserne, mens andre tog poserne. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Det er nødvendigt at hjælpes ad, hvis hele flokken skal klare sig igennem de fire måneders værnepligt. Her har holdet fordelt udstyret, så nogle klarede kasserne, mens andre tog poserne. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoserie med nye værnepligtige: Ingen er stærkere end den svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotoserie med nye værnepligtige: Ingen er stærkere end den svageste
Vordingborg - 06. februar 2018 kl. 12:21
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt gang foregår i løb, også fra allerførste dag. Det måtte de unge mennesker hurtigt sande, da de mandag mødte ind til første dag som værnepligtige på Vordingborg Kaserne. Med meget nyt at lære og kort tid at lære det i, måtte delingsfører Walbom og hans tre gruppefører ofte presse på for at få de nye rekrutter i omdrejninger.

Særligt første gang i uniformen viste sig at være en stor udforing for de unge.

Kommandoerne var mange, før rekrutterne kunne få godkendt deres påklædning. Og inden da havde de været flere ture rundt på kasernen for at indsamle udstyr til de kommende måneder.

- Det vil blive hårdt, men jeg lover jer en rejse, som i aldrig nogensinde har været på før, lød det, da delingsføreren præsenterede sig selv for de nye værnepligtige.

- Kig på personen til højre for jer. Det er ikke sikkert, at den person vil være her, når vi når enden. Vi vil være færre, men vi vil være stærkere, fortalte han og opfordrede til, at de værnepligtige hurtigt lærte at hjælpe hinanden.

- Fra nu af er vi ikke stærkere end den svageste i den her flok og det gælder os allesammen, forklarede delingsføreren.

Vil lære om sig selv
45 unge var på forhånd indkaldt til værnepligten i Vordingborg. Kun 37 mødte frem mandag formiddag.

Blandt de nye værnepligtige er 20-årige Christian Thaulow fra Allerød, der som de fleste andre nu til dags har meldt sig frivilligt.

- Jeg glæder mig til at se, hvor hårdt det bliver, og hvad jeg kan lære om mig selv, fortæller han.

- Jeg tror især, det bliver hårdt hele tiden at have fokus på at hjælpe hinanden. Det er ikke til at sige, hvor meget energi og styrke, det kræver at samle hinanden op. Og måske er det mig, der skal samles op. Det kan jeg ikke vide, forklarer han.

- Jeg tvivler på, at jeg har et problem med at tage imod ordre. Men når først de begynder at råbe mig op i ansigtet, kan det godt være, jeg skifter mening. Jeg ved, min bror havde et problem med det, da han var inde, fortæller han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk