7. marts 2021
Den tidligere svømmehal ved Iselingeskolen kommer også til at danne rammen om Falcks kviktest. Foto: J.C. Borre Larsen
Den tidligere svømmehal ved Iselingeskolen kommer også til at danne rammen om Falcks kviktest. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvirring: Kviktest er først på mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvirring: Kviktest er først på mandag
Vordingborg - 21. januar 2021 kl. 17:14

18. januar udsendte Vordingborg Kommune en pressemeddelelse, hvor der stod, at man havde indgået en aftale med Falck om at åbne et kviktest-center fra 22. januar i den tidligere svømmehal ved Iselingeskolen i Vordingborg.

Det nye sted for lyntest afløser Region Sjællands testcenter, som flytter til Stege. Men nu viser det sig, at Falck først slår dørene op på mandag 25. januar.

Kommunens direktør for sundhedsområdet, Jan Christensen, er overrasket over meldingen, da Sjællandske ringer for at høre nærmere om kommunikationssvigtet.

- Jeg ved ikke, hvorfor datoen er ændret, men mit bud er, at der må være sket noget i mellemtiden. Det går hulens stærkt i øjeblikket. Spillepladen flytter sig hele tiden, siger Jan Christensen.

Region Sjællands testcenter havde åbent i Vordingborg fire hele dage om ugen. Det kommende kviktestcenter har kun åbent to timer i hverdagene.

Borgmester Mikael Smed (S) mener ikke, at der er tale om en serviceforringelse.

- Vi har fået testcenter i Stege, som har åbent alle ugens syv dage, så samlet set er der er tale om status quo, vurderer Mikael Smed.

Han peger på, at man som borger ikke er bundet af et teststed i egen kommune.

- Hvis man eksempelvis arbejder i Næstved eller Nykøbing, kan man blive testet der, siger Mikael Smed.

Region Sjællands testcenter i Vordingborg åbnede i midten af november. I begyndelsen var der kun åbent om onsdagen, men ret hurtigt gik man over til at tage imod borgerne fra mandag til torsdag.

- Der var et pres ved juletid, som gav ventetider. Men ellers er det ikke mit indtryk, at der har været fuldt booket, men der er en efterspørgsel, siger Rikke Strunz Pedersen, der er konsulent i det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Mikael Smed oplyser, at man fra kommunens side vil holde øje med, om det bliver nødvendigt at opruste på testfronten i Vordingborg.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk