11. april 2021
Jesper Adler, kasserer i Vordingborg Badminton Klub, ser gerne, at de unge får et idrætspas, så de kan prøve forskellige sportsgrene og på den måde få lyst til at melde sig ind i en forening. Foto: Mille Holst
Jesper Adler, kasserer i Vordingborg Badminton Klub, ser gerne, at de unge får et idrætspas, så de kan prøve forskellige sportsgrene og på den måde få lyst til at melde sig ind i en forening. Foto: Mille Holst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag: Idrætspas til unge så klubberne ikke mister dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag: Idrætspas til unge så klubberne ikke mister dem
Vordingborg - 07. april 2021 kl. 14:22

I Vordingborg Badminton Klub frygter man, at de lokale idrætsklubber ikke ser alle deres unge medlemmer igen, når de forskellige sportsgrene efter corona-genåbningen atter får lov til at udfolde sig i fuldt flor.

- Når man som sportsudøver gennem længere tid har været væk fra sin sportsgren, sine sportskammerater, kampene, legen, hyggen, intensiteten, nærværet, fælles oplevelser, så forsvinder noget af det, der holder de unge i idrætten, siger Jesper Adler, kasserer i Vordingborg Badminton Klub.

Han frygter ligefrem for enkelte sportsgrenes overlevelse. Indendørs-idrætten er hårdt ramt med total nedlukning.

På nuværende tidspunkt kan der ikke dyrkes idræt i kommunens haller før tidligst 21. april, mens udendørs-sporten er åbnet med op til 50 deltagere.

Både klubber med indendørs- og udendørssport får ifølge Jesper Adler en kæmpe opgave med at holde på medlemmerne.

Derfor han sammen med ungdomsformand Per Damkjær Juhl leget med tanken om at på tværs af alle idrætsgrene i kommunen kunne giver de unge et "idrætsungepas". Her vil alle under 21 år kunne prøve forskellige idrætsgrene fra maj til september 2020 - uden at skulle betale kontingent.

- Ved at give muligheden for en "gratis omgang", håber vi, at de unge bliver glade for en eller flere sportsgrene og efterfølgende melder sig fast ind i en klub, siger Jesper Adler.

Han erkender, at hvis forslaget bliver en realitet, så vil det koste både kræfter til frivilligt arbejde og penge at stille sig til rådighed for de unge.

- Hvis vi ikke vi gør noget nu, bliver regningen bare endnu større senere. Så har de unge helt forladt idrætslivet og klubberne, og hele eksistensgrundlaget kan måske være væk for mange klubber, lyder det fra Jesper Adler, der håber på velvilje fra kommunens side. .

- Vi håber, at foreningerne på anden vis kan søge om midler til finansiering af idrætsungepasset uden alt for mange bureaukratiske regler. Et håb ville være at en del af matchmidlerne blev afsat til at finansiere idrætsungepasset, siger Jesper Adler.

Send forslaget

Formand for Kultur, Idræt og Fritid (KIF) Thorbjørn Kolbo (S) oplyser, at Vordingborg Badminton Klubs forslag om et idrætspas til unge lyder "spændende".

- Jeg håber, at Jesper vil sende forslaget til KIF-udvalget, så vi kan tage det med i det videre arbejde. Indtil videre har jeg kun hørt om det via pressen og på de sociale medier, siger Thorbjørn Kolbo.

Udvalgsformandens eget parti, Socialdemokratiet, kom på kommunalbestyrelsesmødet i marts med et medlemsforslag om at støtte foreningernes ungdomsarbejde, så de kan holde fast i de unge medlemmer. Her stemte alle partier ja.

KIF-udvalget præsenterer derfor i juni et katalog af muligheder for den samlede kommunalbestyrelse.

Afsnittet med Thorbjørn Kolbo er blevet rettet 7. april.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk