16. december 2018
Billede
Foto: Henning Gøtz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formen portrætbuste på Ring-udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formen portrætbuste på Ring-udstilling
Vordingborg - 08. august 2009 kl. 12:47
Af Henning Gøtz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
PRÆSTØ: Siden lørdag 11. juli er Ole Ring-udstillingen i Præstøs gamle, fredede rådhus på Torvet blevet set af mere end 500 lokale og turister. Og tilstrømningen er sket i den faste åbningstid frem til midten af september, nemlig lørdag og søndag fra kl. 11 til 15.

Den glade nyhed kommer fra folkene bag Brødrene Nielsens Kunstfond, som blev stiftet på grundlag af en testamentarisk kunstgave fra de to nu afdøde Præstø-brødre Svend Åge og Villy Nielsen.

Maleren Ole Ring (1902-1972) - søn af berømte L. A. Ring - boede i perioden 1939-46 i Præstø, hvor han fandt adskillige motiver til sin fornemme naturalistiske kunst, delvis præget af faderens fornemme stil. Og det er de to Nielsen-brødres omfattende samling, der foreløbig udgør grundstammen i det lille "kunstmuseum" på Torvet 10.

Udstillingen er dog netop blevet beriget med fornem portrætbuste af Ole Ring, skabt i 1925 af maleren og billedhuggeren Hans Hempel, der i øvrigt var en svigersøn til L. A. Ring. Busten er blevet overdraget samlingen af et barnebarn til L. A. Ring, 78-årige Sigrid Ring Møller, København.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk