12. juli 2020
Der bliver ikke sparet på noget, når julelysene tændes i Præstø. Heller ikke fremover, hvor handels- og erhvervsforeningen vil sørge for to juletræer - ét på torvet og ét på fjorden. Foto: Peer Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Der bliver ikke sparet på noget, når julelysene tændes i Præstø. Heller ikke fremover, hvor handels- og erhvervsforeningen vil sørge for to juletræer - ét på torvet og ét på fjorden. Foto: Peer Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand: Det skal nok blive jul i Præstø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand: Det skal nok blive jul i Præstø
Vordingborg - 12. november 2019 kl. 05:26
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal i kommunalbestyrelsen vil fra 2020 spare 100.000 kroner om året ved ikke at lade kommunen finansiere juletræer i de tre købstæder i Vordingborg Kommune.

Men det skal nok blive jul i Præstø. Endda med dobbelt op på gran og guirlander.

- Vi er i gang med at etablere et juletræ på havnen. Det er en udløber af en ønske om at fordele sol og vind mere lige og gøre det ens for alle, fortæller Rasmus Evind, formand for Præstø Handels- og Erhvervsforening.

- Der kommer et juletræ for enden af bådebroen ud for Café Mocca og Restaurant Siv & Co. Når man kommer kørende fra Nysø, vil det stå og lyse op ude på vandet, fortsætter han.

Umiddelbart er der ikke planer om festivitas omkring tændingen af det nye juletræ på havnen. Der kommer automatisk lys i det, når det store juletræ på Svend Gønges Torv bliver tændt.

Handelsforeningen har ifølge formanden indgået aftale med Nysø Gods, Palles Kraner og Domiciel, så den tradition ikke er i fare.

- Den opgave er vi ikke bange for. Det skal nok blive jul i Præstø, forsikrer han.

Desuden er der solgt over 150 meter guirlander, der skal pryde facaderne på byens butikker.

Selve granguirlanderne kunne ikke fås lokalproduceret, så de importeret fra udlandet. Men den lokale elektriker sætter lys på, og handels- og erhvervsforeningen giver opsætningen, så butiksindehaverne ikke skal op på vaklende stiger og banke søm i facaderne.

Juletræet på Svend Gønges Torv tændes 29. november, hvor der traditionen tro lægges ud med gløgg og æbleskiver ved Hotel Frederiksminde klokken 16.

Herfra går turen til torvet, hvor julemanden, Prins Jørgens Garde og borgmester Mikael Smed deltager i juletræstændingen.

15. december klokken 14 er der juleoptog igen, når julemanden ankommer til Præstø Havn.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk