15. juli 2020
Det var skader pådraget under et biluheld, der var skyld i Bettina Olsens død, lyder forklaringen fra den 29-årige drabstiltalte, som i dag er i retten i Nykøbing Falster. Foto: Lene C. Egeberg
Det var skader pådraget under et biluheld, der var skyld i Bettina Olsens død, lyder forklaringen fra den 29-årige drabstiltalte, som i dag er i retten i Nykøbing Falster. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forklaring fra drabstiltalt: Skænderi i bilen og bunke af briketter førte til dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forklaring fra drabstiltalt: Skænderi i bilen og bunke af briketter førte til dødsfald
Vordingborg - 08. august 2019 kl. 12:21
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var skaderne efter et trafikuheld om eftermiddag den 12. november 2017, som i sidste ende var skyld i, at Bettina Olsen fra Møn døde i sagen, som nu kører som en drabssag ved retten i Nykøbing Falster.

arrow Læs også: 12 år og udvisning for drab

Sådan lød i hvert fald forklaringen fra den 29-årige mand, der er tiltalt for drab, da retten i Nykøbing Falster efter en kort pause genoptog sagen torsdag formiddag.

I en til tider usammenhængende serie af svar på anklagerfuldmægtig Ulrik Gotfredsens spørgsmål, har den 29-årige nu forklaret, at han og Bettina Olsen kørte rundt på Møn om eftermiddagen, men undervejs kom op at skændes om hans kørsel.

Begge var på det tidspunkt angiveligt påvirket af forskellige rusmidler, og skænderiet skal have ført til, at Bettina Olsen forsøgte at komme ud af bilen i farten, hvorfor den 29-årige ifølge sin forklaring valgte at binde hende fast til sædet med en snor, han fandt i bilen.

Bettina Olsen skulle dog fortsat have klaget over hans kørsel, hvilket fik ham til at sige:

- Hvis du synes, jeg kører råddent, så skal du se mig køre råddent, hvorefter han satte farten gevaldigt op.

I sidste ende skal dette have ført til et uheld, hvor Bettina Olsen ramte forruden og samtidig blev »begravet« af en bunke briketter, der fløj fra bagsædet til forsædet og ramte hende.

Efterfølgende har den 29-årige forklaret, at han lagde hende om på bagsædet, og at hun var ved bevidsthed og sagde nej til at komme på sygehuset.

Endnu et uheld førte dog til, at hun igen blev ramt af briketter, der denne gang fløj fra forsædet og om til bagsædet.

Det skulle ifølge den tiltalte være disse uheld, der har medført de i alt 97 skader på Bettina Olsens krop, som hun endte med at dø af.

- Det, der undrer mig, er, at hun får så voldsomme skader, og du kun får lidt hudafskrabninger, bemærkede anklageren, hvorpå den tiltalte svarede, at han også havde slået knæet, men i øvrigt havde sele på - og som håndværker er vant til skader.

Parret skulle herefter være kørt hjem til Bettina Olsens lejlighed i Keldby på Møn, hvor han tidligere har forklaret, at hun døde i løbet af natten, og at han vågnede og fandt hendes lig ved siden af sig.

Den 29-årige forklarede i retten herefter, hvordan han af frygt for at blive beskyldt for dødsfaldet valgte at gemme liget væk oven på en repos i lejligheden.

De skader, Bettina Olsen ikke fik i biluheldet, skal angiveligt være opstået, fordi han trak i ligets arm, hvorefter der lød en række knæk fra kroppen, hvor dødsstivheden på det tidspunkt var sat ind.

Retten er nu hævet, mens der er frokostpause, men afhøringen af den 29-årige fortsætter efter pausen.

arrow Bettina Olsen sag: 29-årig dømt skyldig i drab
22. august 2019 kl. 16:07 Opdateret: kl. 20:59
arrow Statsobducent såede tvivl om forklaring
19. august 2019 kl. 14:01 Opdateret: kl. 14:01
arrow Drabet på Bettina: Anspændt stemning i retten
09. august 2019 kl. 14:59 Opdateret: kl. 15:02
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk