19. juni 2021
Det er på plænen bag Jan Lindorff, formand for Sydsjællands Håndboldklub, at der skulle være afholdt Vilde Vulkaner. Foto: J.C. Borre
Det er på plænen bag Jan Lindorff, formand for Sydsjællands Håndboldklub, at der skulle være afholdt Vilde Vulkaner. Foto: J.C. Borre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foreninger går glip af pæn skilling til klubkassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Foreninger går glip af pæn skilling til klubkassen
Vordingborg - 05. maj 2021 kl. 19:03
Af J.C. Borre Larsen

Uventet var corona-aflysningen af dette års Vilde Vulkaner og Vordingborg Festuge ingenlunde.

Ikke desto mindre er den noget af en mavepuster for de lokale foreninger. De stiller nemlig op med frivillige for at tjene en skilling til klubkassen. Ifølge Vilde Vulkaners festivalleder, Frank Villumsen, drejer det sig om 30-35 foreninger, som til børnefestivalen knokler sig til samlet set en million kroner.

Én af dem er Mern Ungdoms- og Idrætsforening (MUIF) der råder over fodbold, badminton og gymnastik. Her har medlemmerne i mange år ordnet toiletterne under festivalen. Det giver hver sommer et sted mellem 40.000 og 50.000 kroner til ungdomsafdelingen, som man nu for andet år i træk går glip af, fordi Vilde Vulkaner også blev aflyst sidste år.

- Det er meget for en lille forening, sukker formand Kim Pedersen og henviser til et minus på 100.000 kroner for 2020-regnskabet.

MUIF har siden udbruddet af coronapandemien for godt et år siden næsten ikke har haft nogen indtægter.

- Der sker ikke noget på stadion, kiosken har været lukket, og vi har været meget large med kontingentopkrævningen. Der er ikke ret mange, som har betalt, siger Kim Pedersen.

Økonomi og socialt samvær

I Sydsjællands Håndboldklub i Vordingborg passer 45 frivillige boder med is, slik og sodavand under Vilde Vulkaner. Pengene udgør ifølge formand Jan Lindorff 20 procent af årsbudgettet.

- Efter aflysningen sidste år var vi heldige med at få en hjælpepakke, der dækkede en pæn del. Hvis vi ikke gør det i år, kommer det til at få stor betydning i forhold til indkøb af udstyr og tilmeldinger af hold, siger Jan Lindorff.

Han peger også på, at Vilde Vulkaner udfylder en social funktion, som binder klubbens medlemmer sammen.

- Vi har folk, som elsker at stå det samme sted hvert år. De har lidt af en fest, siger Jan Lindorff.

Festuge gav ny boksering

Vordingborg Festuge har kun kontraktlige aftaler med to lokale foreninger, Kastrup Krocket Klub og Bokseklubben Tårnet 74, om at hjælpe til under festugen i uge 28. Resten består af Festugens egne frivillige.

Bokseklubben stiller med et vagtkorps til både festugen og Vilde Vulkaner.

- Vi taber 240.000 kroner på de to års aflysninger, siger formand Kent Hansen.

- Det gør super ondt. Nu får vi igen en trængt økonomi, hvor vi skal ud og skrive ansøgninger til fonde, for at få klubben til at løbe rundt, lyder det.

Overskuddet fra Vordingborg Festuge går til børn, unge, idræt og kultur. I 2019 uddelte Festugen godt 100.000 kroner. Her fik Bokseklubben Tårnet 74 penge til en boksering, der blev indviet under et stævne i Iselingehallen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk