26. marts 2019
Kommunen forbyder ikke private organisationer at sende balloner op, men opfordrer dem til ikke at gøre det. Her et billede fra Stafet for Livet i år. Foto: Claus Vilhelmsen
Kommunen forbyder ikke private organisationer at sende balloner op, men opfordrer dem til ikke at gøre det. Her et billede fra Stafet for Livet i år. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbud på vej mod balloner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbud på vej mod balloner
Vordingborg - 07. september 2018 kl. 12:02
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt stort starter i det små.
I grundlaget for kommunalbestyrelsen har flertallet skrevet, at kommunen arbejder mod grøn omstilling. Men det er meget diffust og kan betyde en masse ting. Derfor var det oppe på sidste møde i Udvalget for Klima og Miljø til diskussion, så det kunne blive lidt mere konkret.

- Vi tager udgangspunkt i de 17 verdensmål, for det står i grundlaget, forklarer udvalgets formand Else-Marie Langballe Sørensen (SF).

- Det var den første gang, vi havde det oppe, for nu syntes vi, at vi havde tiden, siger hun.

Det var også ganske lidt konkret, der kom ud af det, men en helt konkret handling var at udstede et forbud mod opsendelse af heliumfyldte plasticballoner.

- Vi var helt enige om, at vi som kommune ikke længere opsender balloner og opfordrer samtidig foreningerne til at gøre det samme, siger formanden.

Beslutningen skal endeligt godkendes af kommunalbestyrelsen, men da det er et enigt udvalg, der står bag, er Else-Marie Langballe Sørensen næsten helt sikker på, at det går igennem.

Begrundelsen er, at Ballonerne ifølge KIMO (Kommunernes Internationale Miljøorganisation) udgør en trussel mod dyrelivet i og omkring havet og som forureningskilde, når de tømte balloner lander i havet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk