13. december 2018
Mette Lindblad har et barn i 2. klasse og et i 5. klasse på skolen i Kastrup. Hun blev chokeret, da hun ved et tilfælde opdagede sagen med asbest-fundet. Nu håber hun på hurtig handling.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Mette Lindblad har et barn i 2. klasse og et i 5. klasse på skolen i Kastrup. Hun blev chokeret, da hun ved et tilfælde opdagede sagen med asbest-fundet. Nu håber hun på hurtig handling.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre frustrerede over asbest-fund på skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre frustrerede over asbest-fund på skole
Vordingborg - 17. marts 2018 kl. 05:45
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Man har kendt til det siden 2011. Hvorfor er der ikke blevet gjort noget ved det før nu.

Mette Lindblad er ligesom flere andre forældre til børn på Gåsetårnskolens Kastrup-afdeling dybt frustreret, efter det er kommet frem, at skolen både er plaget af asbest og PCB.

- Det havde vi overhovedet ikke hørt noget om, forklarer hun.

Vreden skyldes, at det ikke er nyt, at der er blandt andet asbest og PCB på skolen. Det blev allerede konstateret tilbage i 2011. Men først nu gør kommunen noget ved sagen.

- Vi har godt været klar over, at det var en ældre skole og en slidt skole. Det kan jeg godt leve med, men det er ikke i orden overfor hverken børnene eller de ansatte, at de skal gå i sådan noget. Tanken om, hvad de bliver udsat for hver dag er ikke rar, siger hun.

- Jeg har siden hørt fra mange andre forældre, der nu bedre kan forstå, at deres børn kommer hjem med hovedpine og mavesmerter. Flere nævner, at problemerne er forsvundet, efter børnene er rykket til Iselinge, forklarer hun.

Problemerne på skolen i Kastrup kom frem i lyset, efter ansatte havde klaget over væsentlige problemer med det fysiske arbejdsmiljø i deres APV. Arbejdsmiljøcentret rykkede ud og foretog en undersøgelse af skolen i oktober sidste år.

Fra kommunens side fastslår man, at det ikke er farligt at opholde sig på skolen. Asbesten og PCBen er indkapslet og er først farligt, når det kommer i bevægelse.

- Vi ved, der har været en del skriverier om det, og folk er nervøse, men der er ikke noget sikkerhedsfarligt ved at være på skolen, forklarer afdelingsleder Anne Winther Mortensen, der dog glæder sig til at få udbedret forholdene hurtigst muligt.

Samme ønske har Mette Lindblad.

- Jeg ved politikerne skal have behandlet det, men de må gerne skynde sig. Der er gået lang nok tid med det her allerede, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk