14. august 2020
Teater Borderlines teaterstykke handler om, hvordan man passer bedst muligt på de børn, der kommer fra familier, hvor en forældre er misbruger. Nu skal teaterstykket på turné i blandt andet Vordingborg. Foto: Per Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Teater Borderlines teaterstykke handler om, hvordan man passer bedst muligt på de børn, der kommer fra familier, hvor en forældre er misbruger. Nu skal teaterstykket på turné i blandt andet Vordingborg. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fond hjælper lokale med trygheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond hjælper lokale med trygheden
Vordingborg - 14. juli 2020 kl. 08:22
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye redningsveste, et teaterstykke til børn om alkoholmisbrug og kor for KOL-patienter er blot nogle af de projekter, der nu får en økonomisk håndsrækning af TrygFonden.

TrygFondens regionale råd har netop uddelt 7,4 millioner kroner til en række projekter, der skal sørge for større tryghed rundt om på Sjælland og øerne.

Lokalt løber Præstø Kajak og Padle Klub med hele 32.000 kroner til indkøb af redningsveste.

Foruden sikkerhed sætter TrygFonden også fokus på sundhed, og derfor har en lang række sundhedsfremmende projekter også fået støtte fra fonden. Lokalt er det KOL-sangkoret hos Vordingborg Musikskole, der har fået 6220 kroner fra TrygFonden.

Teater om misbrug
Trivsel er også et vigtigt emne for TrygFonden, og derfor har fonden afsat sammenlagt over tre millioner kroner til projekter, der skal styrke trivslen hos både børn og voksne.

Teater BorderLine fra Odsherred har fået tildelt 389.000 kroner, så teaterprojektet »Den største drøm« kan komme på turné i Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.

Forestillingen har allerede i flere år været rundt på skoler i Nordvestsjælland, hvor skuespillerne sammen med både elever og lærere har sat fokus på alkoholmisbrug, og hvordan det føles at vokse op i et hjem, hvor forældrene drikker.

Vi har været gode til at få åbnet til børn, lærere og fagfolk i Odsherred, Kalundborg og Holbæk Kommuner, så nu vil vi gerne eksportere forestillingen til Sydsjælland og Lolland, siger Lise Jørgensen fra Teater BorderLine.

- TrygFonden støtter ret få af den slags projekter, så det er superfedt, at vi er valgt ud. Det er en god anerkendelse, siger Lise Jørgensen.

- Vi har indbygget et lag i forestillingen, hvor børnene kan komme i tale, hvor de kan engagere sig i stykkets helt. Det lykkes for helten til sidst, så børnene ikke bare går tyngede hjem, men bliver løftet og får energi, fordi de er blevet set og hørt, siger Lise Jørgensen.

Næste frist for ansøgning om midler hos TrygFondens regionale råd er 1. september. Man kan Læse mere om ansøgningsforløb og kriterier på www.tryghed.dk.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk