20. november 2017
Jørgen Larsen, kasserer i Theisens Papirværk viser rundt i huset, som er helt ryddet op og stabiliseret. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Larsen, kasserer i Theisens Papirværk viser rundt i huset, som er helt ryddet op og stabiliseret. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fond giver 100.000 kr. til Theisens Papirværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond giver 100.000 kr. til Theisens Papirværk
Vordingborg - 17. oktober 2017 kl. 18:34
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både kasserer Jørgen Larsen og sekretær Per Ole Skovsbo lyder helt lettede, da snakken falder på de 100.000 kr., som foreningen just har fået tilsagn om fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Begge mener, at det nu bliver væsentligt lettere at skaffe de næste penge, skriver Sjællandske.

Det bliver også nødvendigt, for fondspengene bliver kun udbetalt, hvis foreningen bag Theisens Papirværk i Vintersbølle Skov ved Nyråd kan skaffe 100.000 kr. andre steder fra.

Pengene skal bruges til at betale arkitekt Jesper Herbert Nielsen fra Arp & Nielsen for at udarbejder de tegninger, der skal danne grund for restaureringen af papirværket.

- Vi vil søge almene fonde med kulturhistorisk formål, siger Per Ole Skovsbo. Han mener, at det vigtigste nu er, at fondene med de allerede bevilgede penge kan se, at restaureringen er et troværdigt projekt.

Velux Fonden bevilgede i foråret 60.000 kr. til en skurvogn, der i mellemtiden er blevet vekslet til en pavillon og til et muldtoilet.

- De 50.000 kr. er udbetalt, og vi har fået sat pavillonen op. De sidste 10.000 kr. får vi, når muldtoilettet bliver lavet, siger Jørgen Larsen.

Vordingborg Kommune har bevilget 17.000 kr. til redskaber, så de frivillige har noget at arbejde med. Men den store post på budgettet kommer, når alt det forberedende arbejde er ovre. Det er selve restaureringen.

- Det kommer op i tre-fire millioner kr., som dækker restaureringen af selve huset og anlæggelse af en vej, så maskinerne kan køre frem og tilbage, mener Jørgen Larsen.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk