13. april 2021
Et nyt valgforbund, der bortset fra Konservative består af flertallet i den nuværende kommunalbestyrelse, skal sikre Mikael Smed fire år mere som borgmester i Vordingborg Kommune. Foto: Claus Vilhelmsen
Et nyt valgforbund, der bortset fra Konservative består af flertallet i den nuværende kommunalbestyrelse, skal sikre Mikael Smed fire år mere som borgmester i Vordingborg Kommune. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første valgforbund klar til kommunalvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første valgforbund klar til kommunalvalget
Vordingborg - 02. februar 2021 kl. 12:03

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre har som de første i Vordingborg Kommune indgået aftale om valgforbund ved kommunalvalget i november 2021.

Målet med det brede valgforbund er at maksimere antallet af mandater og minimere stemmespild, så man fortsat kan holde fast i magten.

Samtlige partier, der bortset fra Konservative udgør det nuværende flertal i kommunalbestyrelsen, er enige om, at nuværende borgmester Mikael Smed (S) fortsat skal stå i spidsen for kommuen.

- Der har været et fantastisk godt samarbejde i denne byrådsperiode, og det vil vi fortsætte med. Vi vil forfølge den grønne linje, og vi vil udvikle kommunen på det miljømæssige område, siger Socialdemokratiets kommuneformand, Jens Beck-Lauritzen.

Fra Enhedslistens to spidskandidater, Mette Gerdøe-Frederiksen og Martin Graff lyder det i en fælles udtalelse:

- -Enhedslisten har gennem de seneste fire år været med til at trække Vordingborg Kommune i en grønnere og rødere retning. Udviklingen er startet, men vi er slet ikke i mål endnu.

SF's lokalformand Michael Juliussen tilføjer:

- SF har i denne periode, med viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen tæt på beslutningerne haft stor indflydelse på udviklingen af hele Vordingborg Kommune. De mange grønne fodspor, der er sat, er dog kun et skridt på vejen. Vi ønsker at følge den grønne omstilling i Vordingborg Kommune helt til dørs.

Smed for bordenden

I Radikale Venstre ser man også frem til at fortsætte samarbejdet med de andre partier.

- Vi i Radikale Venstre, glæder os over at det er muligt at samle partierne bag de sidste fire års udvikling i Vordingborg kommune bag et nyt valgforbund, der sikrer at den igangværende udvikling fortsætter fire år mere, med borgmester Mikael Smed ved bordenden, udtaler Vibeke Grønbæk, formand for Radikale Venstre.

Det samme gør sig gældende hos Alternativet.

- I de sidste tre år er der blevet lyttet til Alternativet, og vores synspunkter har indgået i de overvejelser der har ligget til grund for de beslutninger der er taget i kommunalbestyrelsen. Derfor er det helt naturligt for Alternativet, at vi også til kommunevalget i 2021 er en del af samme valgforbund, således at vi også i fremtiden kan være med til at sætte retningen for Vordingborg kommune, med yderligere grøn omstilling, borgerinddragelse og social retfærdighed til følge, siger Alternativets forperson, Jan Andersen.

Frem mod valget vil partierne formulere deres respektive valgprogrammer og ud fra det fremhæve fælles visioner.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk