19. oktober 2019
En stille formiddag på Bårse Stadion. Men banerne bliver brugt - de er et samlingspunkt for byen, fastslår Henrik Olsen, formand for Bårse IF. Foto: Lars Christensen
En stille formiddag på Bårse Stadion. Men banerne bliver brugt - de er et samlingspunkt for byen, fastslår Henrik Olsen, formand for Bårse IF. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodboldbaner i fare for at blive sløjfet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldbaner i fare for at blive sløjfet
Opdateret 14. maj 2019 kl. 16:23
Vordingborg - 14. maj 2019 kl. 06:21
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fodboldklubber rundt om i kommunen har ret til ordentlige boldbaner med jævnlig græsslåning. Men vedligeholdelsen af fodboldbanerne er en dyr og vanskelig opgave. Som en del af kommunens sparekatalog er der der forslag om at sløjfe tre af fodboldbaner. Helt konkret har man udpeget boldbanerne i Bårse, i Jungshoved By og bag hallen på Bogø. De vurderes til at være de baner med mindst benyttelse.

En boldbanes betydning kan dog ikke kun opgøres i antallet af ugentlige fodboldtræninger, understreger Henrik Olsen, formand for Bårse IF.

- Banen i Bårse bruges også som samlingspunkt for byen. Den benyttes af andre foreninger, og den bruges til byfester og loppemarkeder, forklarer Henrik Olsen, der har sendt et skriv til politikerne i kommunalbestyrelsen.

I spareforslaget regner man med at kunne spare 65.000 kroner årligt ved at nedlægge de tre baner. Foreslaget er, at de skal ændres til grønne arealer med blot fire årlige slåninger. Alternativt foreslås det, at banerne kan blive overdraget til borgere og frivillige.

- Det kan måske godt lade sig gøre, men så skal kommunen stille en maskine til rådighed og sørge for service af den, forklarer Henrik Olsen.

I stedet for at spare på fodboldbanerne i landsbyerne, foreslår han at kommunen finder besparelserne i de store byer.

- Hvis der skal nedlægges boldbaner, så nedlæg én bane i både Vordingborg, Præstø og Stege. Der har de flere baner at spille på. Vi har kun en, lyder argumentet.

Hvorvidt politikerne ender med godkende nedlæggelsen af de tre boldbaner vides først efter sommerferien, hvor budgetforhandlingerne går i gang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk