24. juni 2021
 Den gamle politiskole på Avnø er blevet frikendt for forurening af PFOS_PFAS, men til gengæld skal et areal på flyvestationen undersøges, for der har været holdt brandøvelser. Foto: Jesper Larsen/ Freja Ejendomme
gallery icon

Se billedserie

Den gamle politiskole på Avnø er blevet frikendt for forurening af PFOS_PFAS, men til gengæld skal et areal på flyvestationen undersøges, for der har været holdt brandøvelser. Foto: Jesper Larsen/ Freja Ejendomme
Foto: Jesper Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyvestation skal undersøges for PFOS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyvestation skal undersøges for PFOS
Opdateret 29. maj 2021 kl. 08:12
Vordingborg - 28. maj 2021 kl. 16:15
Af Claus Vilhelmsen

Efter det skadelige stof PFOS_PFAS er fundet ved Korsør på et sted, hvor der har været holdt brandøvelser, har Region Sjælland været i gang med at finde lignende steder.

arrow Læs også: Minister i samråd om PFOS-skandale: Men ét centralt spørgsmål forblev ubesvaret

Det skyldes, at jorden ved Korsør er forurenet, og da køer har græsset ved giftgrøften og drukket af dens vand, har Fødevarestyrelsen anbefalet, at nedfrosset køs fra køerne bliver smidt ud.

Regionen peger på, at der måske er tre steder i Vordingborg Kommune, hvor der kan have været holdt brandøvelser, og hvor jorden potentielt er forurenet med stoffet.

De tre steder er den gamle politiskole ved Flyvestation Avnø, Kalvebjerg Kaserneanlæg på Busenevej 40 på Østmøn og ved Allerslev Taxi og Turistfart på Rekkendevej 23.

Men oplysningerne er både rigtige og forkerte.

Billede

- Vi ved positivt, at der har været brandøvelser ved flyvestationen på Flyvervej 40 på Avnø, og det vil vi skrive tilbage til Region Sjælland, siger miljøchef i Vordingborg Kommune Rolf Hoelgaard.

Allerslev Taxi er imidlertid helt ude i hampen. Det har Hoelgaard dog en god forklaring på.

- Regionen har en database med aktiviteter over hele Region Sjælland. De har bl.a. søgt på »bugsering«, og så er Allerslev Taxi dukket op.

Adressefejl

Med hensyn til Busenevej 40 er der tale om et kaserneanlæg, og der afviser Rolf Hoelgaard, at der har været holdt brandøvelser. Derfor skulle der ikke være fare for, at der er PFOS i jorden. Derimod er der et andet sted.

- Der er tale om en adressefejl. Vi kan ikke bekræfte Busenevej 40. Derimod har der været holdt brandøvelser ved Skovhusevej 9 i Stensved, og det vil vi meddele Region Sjælland.

- Hvad sker der så derefter? Foretager kommunen sig noget i forbindelse med den mulige forurening?

- Nej, vi retter adresserne, og så kan Regionen tage affære. De har folkene til det, som ved, hvad de skal gøre, forklarer Rolf Hoelgaard.

Opdatering 28. maj: »Den gamle politiskole« er rettet til »ved flyvestationen på Flyvervej 40 på Avnø«.

arrow PFAS-flourstoffer fra brandskum: Hvor farligt er det egentlig?
08. juni 2021 kl. 07:47 Opdateret: kl. 23:10
arrow Brandskum i grundvandsprøver på Forsvarets arealer
08. juni 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 22:09
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk