16. oktober 2021
De Raske Drenge har nu tre en halv måned til at fjerne de resterende containere, hvis der ikke oven i bøden på 10. kroner skal falde tvangsbøder. Foto: Claus Vilhelmsen.
gallery icon

Se billedserie

De Raske Drenge har nu tre en halv måned til at fjerne de resterende containere, hvis der ikke oven i bøden på 10. kroner skal falde tvangsbøder. Foto: Claus Vilhelmsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyttefirma får bøde for ulovlige containere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flyttefirma får bøde for ulovlige containere
Vordingborg - 16. oktober 2020 kl. 19:41
Af J.C. Borre Larsen

Flyttefirmaet De Raske Drenge fra Vordingborg fik fredag middag i byretten i Nykøbing Falster en bøde på 10.000 kroner for at ulovligt at have stillet 22 store, blå containere på et areal, som firmaet har lejet af ejeren af Fragevej 87 i Ørslev.

Containerne skal nu fjernes inden 1. februar 2021, ellers falder der tvangsbøder på 2500 kroner pr. måned.

De Raske Drenge var stævnet af Vordingborg Kommune for uden tilladelse i perioden op til 13. august 2018 at have opstillet 22 containere i landzone. Et år senere, 13. august 2019, fik De Raske Drenge et påbud fra kommunen om at fjerne containerne inden 1. september 2019, men det har flyttefirmaet ikke gjort.

Indehaver af De Raske Drenge Philip Høglund lagde sig fladt ned, da han troppede op i byretten uden advokat.

- Men jeg var ikke ond tro, understregede han.

Philip Høglund erkendte blankt, at han ikke havde kontaktet kommunen, inden han stillede de første containere , der typisk indeholder kunders indbo, fordi fordi ejeren af matriklen på Fragevej 87, er advokat.

- Advokaten må da vide, om der skal søges. Det er hans grund. Jeg er kun flyttemand, undskyldte Philip Høglund.

Dyrt og besværligt
Da kommunen første gang kontaktede Philip Høglund for at gøre ham opmærksom på problemet, fandt han en anden grund til containerne i Stuby, der ligger i nærheden.

Anklager Bente Huus Larsen var interesseret i at få at vide, hvorfor Philip Høglund så ikke bare var gået i gang med at flytte containerne.

Her svarede Philip Høglund, at både han og ejeren af grunden i Stuby havde haft et længere tovtrækkeri med kommunen om at få byggetilladelse.

- Der gik vel syv-otte måneder, hvor der ingenting skete, sagde Philip Høglund.

En anden årsag er, at man ifølge indehaveren ikke bare sådan lige kan flytte fyldte containere, dels fordi tingene ikke kan fastgøres indeni, dels fordi det koster dyrt at få en kran til at flytte de proppede containere.

Som ejer af et flyttefirma må man formode, at det er oplagt selv at ordne sagerne.

- Så skal jeg i teorien tage en arbejdsdag fri og afsætte to mand og en bil til at tømme en container. Bagefter skal der komme en kranfører. Det koster i omegnen af 10.000-12.000 kroner pr. container, plus at jeg mister indtjening, sagde Philip Høglund.

Philip Høglund oplyste dog, at lige så snart kunderne tømmer en container, flytter han den til Stuby. Lige nu står der 10 containere tilbage på Fragevej 87, som til stor irritation for naboen spærrer for markudsigten.

Hvornår kan du være færdig med at flytte dem, hvis du skynder dig? spurgte dommer Ole Stryhn.

- Med sikkerhed til nytår, hvis jeg ikke får en bøde, sagde Philip Høglund med henvisning til anklagemyndighedens påstand om bødestraf på ikke under 15.000 kroner.

- De 15.000 kroner går fra det budget, jeg skal bruge til at fjerne dem inden 1. januar, sagde Philip Høglund.

Fik rabat
Efter godt 20 minutter opsummerede dommeren sagen:

- Du har uden at undersøge tingene forladt dig på, at ejeren af matriklen (på Fragevej, red.) vidste, hvad det drejede sig om. Han er trods alt advokat, sagde dommeren.

Anklager Bente Huus Larsen hæftede sig ved påbuddet

- Ved at undlade at efterkomme kommunens påbud har du haft en forholdsvis stor gevinst forstået på den måde, at der er udgifter, som du ikke har afholdt for at få fjernet containerne, sagde hun.

I domsafsigelsen gav dommeren en rabat på 5000 kroner, så bøden blev på 10.000 kroner.

Philip Høglund accepterede straffen og gjorde opmærksom på, at han ikke ønsker at anke afgørelsen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk