14. juni 2021
Marianne Christensen fremviser sin nye digtsamling "Fløjtende ligegyldige bekymringer". Foto: J.C. Borre Larsen
Marianne Christensen fremviser sin nye digtsamling "Fløjtende ligegyldige bekymringer". Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fløjtende ligegyldige tanker på papir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fløjtende ligegyldige tanker på papir
Vordingborg - 07. november 2019 kl. 15:00

Mon ikke, at de fleste kender til bekymringer, der aldrig er blevet til noget.

Det gør i hvert fald forfatteren Marianne Christensen fra Vordingborg. Hun har skrevet en ny digtsamling, der hedder »Fløjtende ligegyldige bekymringer«, som hun fortæller om på lørdagens VordingBOGmessen i Kulturarkaden.

- Der findes ikke den ting, man ikke kan bekymre sig om, bruge energi på og blive optaget af. I mange tilfælde er det nytteløst, siger Marianne Christensen.

Hun blev inspireret til »Fløjtende ligegyldige bekymringer« efter at have læst Johannes Møllehaves bog »Skuffelser, der ikke gik i opfyldelse«.

- Bogen fik mig til at tænke over, hvor ofte vi bekymrer os unødigt, forventer skuffelser og laver historier om, hvad der kan gå galt, siger Marianne Christensen og fortsætter:

- Efter at have læst bogen kunne jeg forholde mig mere nøgternt til virkeligheden og derefter være opmærksom på, hvad der rent faktisk skete, og ikke, hvad der kunne være sket.

I research-fasen til sin nye digtsamling har Marianne Christensen undersøgt, hvad folk bekymrer sig om, alt lige fra stort og småt, og det har hun omsat til små digte, vers, tanker og små historier.

- Langt de fleste af digtene er blevet til på baggrund af de konkrete historier, jeg har fået fra mennesker, som reelt har disse bekymringer.

- Min hensigt er at opfordre til eftertanke og overveje, om ikke nogle bekymringer vitterlig er fløjtende ligegyldige, lyder det fra Marianne Christensen.

Ud over Marianne Christensen kan publikum til VordingBOGmessen opleve 13 andre lokale forfattere.

Alle giver i løbet af dagen et kort foredrag, hvor der bliver talt om alt fra krimier, anoreksi, tankens kraft, downsizing for seniorer, til digte i musikken.

Hovednavnene er Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, som i foråret udgav krimien »Et ubetydeligt mord«.

Der er også Mathilde Walter Clark, som blev nomineret til DR's Romanpris 2019 for »Lone Star«. Endelig kommer Lotte Kaa Andersen, der med sine romaner »Hambros Allé 7-9-13«, »100 dage« og »Syv sind« har skabt sit eget læserpublikum.

I alt deltager 27 forfattere fra Sydsjælland og Lolland Falster, hvoraf nogle af dem er med i NewPub Sydsjælland og/eller forfattergruppen StORDstrømmen.

Bogmessen varer fra klokken 10-16.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk