15. november 2018
De røde prikker angiver, hvor der er givet tilladelse til, at et helårshus kan anvendes som fritidshus. Købstæderne går tilsyneladende fri. Illustration: Vordingborg Kommune
De røde prikker angiver, hvor der er givet tilladelse til, at et helårshus kan anvendes som fritidshus. Købstæderne går tilsyneladende fri. Illustration: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flexboliger sælger især i udkantsområderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flexboliger sælger især i udkantsområderne
Vordingborg - 31. december 2015 kl. 06:35
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frygten for at Stege og Præstø skulle blive løbet over ende af rige københavnere, som ønskede sig sommerhus i købstads-idyl, ser ud til at være ubegrundet, skriver Sjællandske fredag.

Den første statistik over tilladelsen til at købe en helårsbolig uden at flytte permanent ind, viser, at tilladelserne primært er givet i udkantsområderne, og at boligerne især er blevet solgt på Møn og i Kalvehave.

I løbet af i år er der givet 67 tilladelser til flexbolig, fordelt over hele kommunen. Siden ordningens start i 2014 er der i alt givet 130.

- Det er ikke voldsomt mange, men det kan have meget stor betydning for den enkelte sælger. På længere sigt tror jeg også, at det har betydning for kommunen, fordi flere af køberne senere vil flytte permanent hertil, siger Thomas Christfort (K), formand for teknik- og miljøudvalget.

Han er meget tilfeds med, at en del af tilladelserne er giver på Møn.

- Vi skal lokke folk herned. Når de vænner sig til det smukke område er der god chance for, at de flytter permanent hertil, mener han.

Borgmester Knud Larsen vil tage flexordningen op til revurdering i kommunalbestyrelsen i begyndelsen af 2016

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk