13. november 2019
Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flaget strøg til tops over Vordingborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flaget strøg til tops over Vordingborg
Opdateret 16. juni 2019 kl. 07:11
Vordingborg - 15. juni 2019 kl. 20:15
Af Tekst: Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Himlen åbnede sine sluser, da kronprinseparret lørdag ankom til Vordingborg. Heldigvis var det kun kortvarigt. Kort efter kunne de mange fremmødte følge parret rundt på Borgterrænet, hvor de blandt andet afslørede en replika af Dannebrogsfanen, som man med et moderne tilsnit mener, at den kan have set ud i 1219.

arrow Læs også: Korsriddere stod vagt for de udsendte

- Det er næsten som en kærlighedshistorie, hvor hovedpersonerne endelig finder hinanden. I Helsinge har de Holger Danske. I Vejle har de Jellingestenene. I Vordingborg har vi nu Dannebrog - folkets flag - der stolt vejer og borgterrænet og byen, lød det fra borgmester Mikael Smed (S), inden han gav ordet videre til Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.

- Vordingborg var Danmarks største middelalderborg og var i lange perioder de danske kongers vigtigste magtcentrum. Det var her, at nogle af de vigtigste kapitler i danmarkshistorien blev skrevet - for eksempel Jyske Lov, som Valdemar Sejr satte sin underskrift på i år 1241, lød det fra kronprinsen, der bemærkede, at det for 800 år siden også var på en lørdag, at det afgørende slag fandt sted ved Lyndanisse.

- I en global tidsalder, hvor vi rejser mere end nogensinde, og afstandene mellem verdensdelene er blevet langt mindre, er det nationale flag noget, der har en stor betydning. Ikke mindst vort eget flag Dannebrog. Mange danskere bruger flaget hver dag til fødselsdage, til jubilæer, ved højtider, ved glædelige begivenheder, ved sportskampe og i danske haver. Dannebrog er også med i sorgens tid, når en ven eller et familiemedlem er gået bort.

Blandt dem, der lørdag havde fundet vej til Slotstorvet, var Inge Petersen og Søs Petersen Cullum, mor og datter. De havde taget sprinterskoene på, så de kunne følge kronprinseparret rundt på Borgterrænet.

- Det har været en pragtfuld dag. De er nogle fantastiske personligheder. De bliver et kongepar uden lige, fastslår Inge Petersen, der er royalist til fingerspidserne og var så heldig at stå det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, at hun fik lov at trykke Kronprinsesse Mary i hånden.

Mor og datter bemærkede kronprinsessens sko med Dannebrog på de høje hæle. Og kjolen, der havde splitter som fanen.

- De er så stilfulde men også meget jordnære. Kronprins Frederik virkede afslappet og veltilpas på scenen. Og ved udsigtstårnet gav Mary sig tid til at klappe en lille hund. De er et alletiders par.

arrow Video: Fane med split overraskede
16. juni 2019 kl. 01:41 Opdateret: kl. 07:08
arrow Farvel på estisk manér
16. juni 2019 kl. 00:50 Opdateret: kl. 21:26
arrow Video: Frederik i topform indgraverede sine initialer
16. juni 2019 kl. 00:46 Opdateret: kl. 07:12

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk