24. november 2017
Vesthavnen er under rivende udvikling. Det skaber omsætning og jobs, men også spildevand. Det skal nu ledes gennem et gammelt fjernvarmerør til Vordingborg Renseanlæg, hvis det står til kommunens teknik- og miljøudvalg. Foto: SJ-Medier
Vesthavnen er under rivende udvikling. Det skaber omsætning og jobs, men også spildevand. Det skal nu ledes gennem et gammelt fjernvarmerør til Vordingborg Renseanlæg, hvis det står til kommunens teknik- og miljøudvalg. Foto: SJ-Medier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjernvarmerør skal lede spildevand fra Masnedø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernvarmerør skal lede spildevand fra Masnedø
Vordingborg - 14. september 2017 kl. 13:17
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvidelsen af Vesthavnen på Masnedø giver nye erhvervsmuligheder for Vordingborg, men dermed øges også forbruget af vand og udledningen af spildevand.

Hidtil har hver enkelt virksomhed håndteret sit eget spildevand, men omfanget er nu så stort, at kommunens Teknik- og Miljøudvalg vil have en samlet løsning for området.

Det er den ene af årsagerne til, at udvalget har vedtaget at sende kloakering af den vestlige side af Masnedø i høring, skriver Sjællandske.

I høringsperioden kan borgere, virksomheder og miljøorganisationer give deres besyv med.

Kloakeringen kunne under normale omstændigheder sagtens blive en bekostelig affære, men med udvalgets formand Thomas Christforts (K) ord, bliver der tale om »en meget billig løsning«.

- Vi har mulighed for at lede spildevandet gennem Masnedsund til Vordingborg renseanlæg gennem den gamle fjernvarmeledning, påpeger han.

Muligheden er opstået, fordi Vordingborg Forsyning borede to huller, hvorigennem de lagde to nye rør til fjernvarme i 2015. Tilbage er det gamle rør, som ikke længere bruges.

- Masnedø har hidtil været dækket af individuelle påbud, og en kloakledning til renseanlægget har ikke været inde i overvejelserne, fordi det er dyrt at anlægge en ny ledning til Vordingborg. Men nu kan vi lede vandet derover uden at lægge en ny ledning under vandet, siger Christfort.

Thomas Christfort understreger, at det kun er den vestlige del af Masnedø, der bliver berørt af det såkaldte »Tillæg 2« til spildevandsplanen.

- De fleste af beboelsesejendommene på Masnedø befinder sig på den østlige side af banelinjen, og de er ikke omfattet, fastslår udvalgsformanden.

Høringen begynder ultimo september og varer i otte uger. Det skriver Sjællandske.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk