17. november 2018
Else-Marie Langballe Sørensen, SF, fik støtte fra blandt andre Allan Huglstad til ønsket om at hæve skatteprocenten.
Else-Marie Langballe Sørensen, SF, fik støtte fra blandt andre Allan Huglstad til ønsket om at hæve skatteprocenten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire lister er klar til at øge skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire lister er klar til at øge skatten
Opdateret 15. november 2017 kl. 14:21
Vordingborg KV17 - 15. november 2017 kl. 05:30
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både Borgerlisten, Alternativet, SF og Radikale er klar til at øge skatteprocenten i Vordingborg Kommune, hvis det er nødvendigt for at tilgodese skoleområdet.

Det kom frem på et valgmøde med skoleområdet, som er blevet et af valgets helt store kernepunkter, i fokus. Forslaget om skattestigning kom fra SF's spidskandidat på et spørgsmål fra salen om, hvor der skal spares, hvis skolerne skal have flere penge.

Ekstra i en periode
- Det kan være nødvendigt i en periode at bede folk om at betale lidt ekstra, lød det fra Else-Marie Langballe Sørensen på vælgermødet i Langebækhallen, Stensved, hvor specielt skoleområdet var til debat.

Hun slog til lyd for, at de øgede indtægter skal gå til ældreområdet, daginstitutioner samt skolerne.

13 af 14 opstillede lister var i panelet, og synspunktet blev bakket af både Borgerlisten og Alternativet, som var repræsenteret ved Lars Bakke Olsen.

- Jeg afviser ikke en mindre, øremærket skattestigning. Sæt kroner og øre på, så finder vi pengene, sagde Allan Huglstad, Borgerlisten, og støttede muligheden for at lade skatteprocenten stige med en halv procent, hvilket vil give cirka 35 millioner ekstra til kommunekassen.

Hverken Socialdemokratiet eller de borgerlige partier støttede en skattestigning. Mikael Smed (S) fremhævede besparelser på konsulentbistand og satte sin lid til, at opsvinget er på vej. Borgmester Michael Seiding Larsen (V) fremsatte synspunktet, at pengene ligger bedst i borgernes lommer, og den konservative Peter Brinch ville overflytte de tre millioner, som er sat af til cykelstier.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk