23. februar 2020
Det nye rådhus er tænkt som en udbygning af det nye job- og borgercenter og skal placeres i hjørnet ved Valdemarsgade og Voldgade.
Det nye rådhus er tænkt som en udbygning af det nye job- og borgercenter og skal placeres i hjørnet ved Valdemarsgade og Voldgade.
Foto: Bettina May Lauridsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem millioner til at starte projekt for nyt rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem millioner til at starte projekt for nyt rådhus
Vordingborg - 22. januar 2020 kl. 05:18
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som at kaste benzin på et allerede brændende bål. Sådan lyder kritikken fra Venstre, efter et flertal af politikerne i udvalget for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati har besluttet af sætte gang i projektet for et nyt rådhus-byggeri.

Foreløbigt bliver der givet fem millioner kroner til det indledende arbejde med rådhus-projektet.

Men man burde slet ikke gå videre med planerne for rådhus-byggeriet, lyder meldingen fra Karina Fromberg (V).

Partiet var allerede stor modstander af projektet, da flertallet vedtog det sidste efterår, men modstanden er kun vokset siden.

- Set i lyset af, at vi på mødet lige havde siddet med tallene for en alarmerende lav likviditet, så har jeg svært ved at forstå, hvordan man kan afsætte fem millioner til rådhus-projektet, lyder meldingen fra Karina Fromberg.

Kritikken preller dog af på borgmester Mikael Smed (S).

- De fem millioner er en del af budgettet. Et budget, der sådan set er i balance. Vi skal have rettet op på likviditeten, men der har vi andre håndtag, vi kan dreje på, forklarer borgmesteren.

Pengene skal blandt andet bruge på at finde en bygherrerådgiver, der skal udarbejde det indledende konkurrenceprogram og udbudsmaterialet.

Udbud og projektering forventes at vare frem til maj 2021. I perioden frem til da skal borgere og foreninger også inddrages i arbejdet.

»Ambitionen om Borgernes hus handler om at skabe et hus, der er mere end et rådhus. Som eksempel kan nævnes ønsket om en sal, der både kan bruges til kulturelle arrangementer, foreningsaktivitet og politiske møder«, lyder det blandt andet i referatet fra udvalgsmødet.

Vordingborg Kommune har i de senere år brændt sig på en række byggeprojekter. Både job- og borgercentret og Vandhuset blev begge voldsomt forsinkede. Derfor han man søgt assistance hos Advokathuset Horten til juridisk og organisatorisk rådgivning. Advokatfirmaet skal hjælpe med udbud og kontraktindgåelse.

Den foreløbige plan er, at byggeriet af det nye rådhus skal begynde i juni 2021 og stå klar til indflytning i anden halvdel af 2023.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk