19. september 2020
Peter Wittrock argumenterede for en omskrivning af grundloven. Hvis man ikke følger det, der rent faktisk står, og det gør vi jo ikke, så må den laves om, mener han.	Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Peter Wittrock argumenterede for en omskrivning af grundloven. Hvis man ikke følger det, der rent faktisk står, og det gør vi jo ikke, så må den laves om, mener han. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farverig grundlovsfest i Algade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farverig grundlovsfest i Algade
Opdateret 05. juni 2017 kl. 23:18
Vordingborg - 05. juni 2017 kl. 09:57
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens det klassiske grundlovsarrangement i Fanefjord kun endte med at trække få folk til, gik det anderledes nemt til det helt nye og tværpolitiske grundlovsarrangement ved Kafé Ann'en i Algade.

Med taler fra Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten og Alternativet var den politiske bredde i aller højestes grad repræsenteret.

Første taler var Kafé Ann'ens indehaver, Ann Busch, der modsat mange andre aktivt har tilvalgt det danske samfund.

- Da jeg som ung skulle vælge mellem mit fars Sverige eller mit mors Danmark, der valgte jeg Danmark, fordi det dengang for mig var det mest frie og lige land i verden. Humlebien, som ikke kunne flyve, men gjorde det alligevel, fortalte Alternativets kandidat, der advarede om risikoen ved at give efter for den frygt, der fylder så meget i samfundet.

- Når vi bliver utrygge, så søger vi ly hos dem, der ligner os mest. Vi gemmer os og håber på, at det hele bliver godt igen. Men så er det, at fordomme og generaliseringer trives i bedste velgående. Så er det, at de fremmede nok allesammen er kriminelle, at de arbejdsløse bare er dovne, at de hjemløse nok bare selv har valgt det og de syge bare skal tage sig sammen. Vi skal væk fra mistænkeliggørelsen af folk, der ikke ligner os selv, fortalte hun.

Mens mange andre politikere ligesom Ann Busch talte om frygt, valgte Anders J. Andersen (S) bevidst at tale om tillid i stedet. Tilliden til at velfærdsstaten samler dem om, der falder af vognen. Tilliden til skattesystemet, som er altafgørende.

- Hvis først tilliden til vores skattesystem forsvinder, så er der meget, der forsvinder, forklarede socialdemokraten.

Jonna Colding Henriksen repræsenterede Venstre og brugte sin taletid til at fortælle historien om Storstrømsbroen, en historie sideløbende med grundlovens udvikling, og projektet med at bevare den.

Peter Wittrock (EL) fra Næstved talte om behovet for at ændre i grundloven.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk