26. marts 2019
Fætter Andreas til venstre og kusine Sonda til højre er ved at finde ud af, hvordan kagerne skal pyntes. De er tage på højskoleophold med deres søskende og deres bedsteforældre.
gallery icon

Se billedserie

Fætter Andreas til venstre og kusine Sonda til højre er ved at finde ud af, hvordan kagerne skal pyntes. De er tage på højskoleophold med deres søskende og deres bedsteforældre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familier i højsædet på højskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familier i højsædet på højskolen
Vordingborg - 11. juli 2018 kl. 12:16
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vilde Vulkaner, spejderlejre og sportscamps. Der findes mange, mange forskellige typer af sommerferieaktiviteter, som forældre kan sende deres børn af sted på, men på idrætshøjskolen Bosei ved Præstø kan familien tage samlet på ophold i disse dage.

Højskolen stiller traditionen tro med en uge fyldt med alverdens aktiviteter for omkring 160 børn og voksne og et stort hold hjælpere.

- Vi har mange tidligere højskoleelever, der er så vilde med stedet, at de kommer for at hjælpe os i de her dage. Mange af vores ansatte har også deres familie med, der kommer og hjælper til. Alt i alt er vi vel omkring 200 i alt, forklarer forstander Kenneth Retslov fra Bosei.

Det er familiesamværet, der er i højsædet, men familierne skal dog ikke forvente at blive sammen under hele højskoleopholdet.

Om formiddagen deles deltagerne ud efter alder, så der er alderssvarende aktiviteter for de 5 til 7-årige, de 8 til 11-årige, de 12 til 18-årige og for de voksne.

- Det fungerer godt, at få delt dem lidt op. Børnene kan få nye venner og forældrene kan mærke, at det ikke kun handler om, at børnene skal have det sjovt, forklarer forstanderen og nævner kajaksejlads på fjorden og mountainbike som eksempler på voksenaktiviteter.

- Men vi har også foredrag om blandt andet arbejdsglæde, litteraturcaféer og kortfilmsfremvisning til de voksne, forklarer han.

- Tilbuddet når hele vejen rundt, så der er noget for alle i familien. Det skal ikke bare være hop og galop det hele, tilføjer han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk