15. december 2018
Det er i Retten i Nykøbing Falster, at retssagen mod den tidligere kasserer i Langebæk Borgerforening og ansatte i Bo & Naboskab Møn foregår. Sagen kører over fem retsdage og slutter 7. december. Foto: Claus Vilhelmsen
Det er i Retten i Nykøbing Falster, at retssagen mod den tidligere kasserer i Langebæk Borgerforening og ansatte i Bo & Naboskab Møn foregår. Sagen kører over fem retsdage og slutter 7. december. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falske kontoudtog og bilag der ikke stemte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falske kontoudtog og bilag der ikke stemte
Vordingborg - 10. november 2017 kl. 10:14
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pensioneret revisor Preben Rasmussen kunne meget hurtigt se, at noget var rivende galt, da han i marts 2015 fik regnskabet fra Langebæk Borgerforening i hænderne. Det fortalte han i Retten i Nykøbing Falster, da han torsdag blev afhørt i forbindelse med sagen mod den daværende kasserer, skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Kasserer i borgerforening dømt

- Det, der først faldt mig i øjnene, var en lille fejl på 19 øre i et kontoudtog fra Lollands Bank. Jeg ringede til banken og fik et nyt kontoudtog, Så kikkede jeg på de andre bilag og kunne se, at der var rettelser, og skriften var anderledes.

- Et af bilagene var fra vognmand Preben Andersen på 116 kr. Scanningen afslørede et ekstra ettal fra den oprindelige regning. Jeg ringede til Preben Andersen, og han kunne bekræfte, at han kun havde fået 116 kr. Den store regning kendte han ikke noget til, berettede Preben Rasmussen i retten.

Det samme var tilfældet med en regning fra Filtenborg El, og sådan fortsatte det med den ene kvittering efter den anden.

Den nu tiltalte kasserer sendte angiveligt på et tidspunkt en mail til ham, der var formand på det givne tidspunkt. Mailen skulle forestille at komme fra revisionsfirmaet ReviVision i Stege.

Men da Rasmussen tog kontakt til firmaet, viste det sig, at ReviVision aldrig havde revideret regnskabet, og det hele var et forsøg på at skjule svindlen. Mailen skulle overbevise bestyrelsen om, at alt var i orden.

At Preben Rasmussen overhovedet fik regnskabet i hænderne, skyldtes det, at to tidligere formænd fattede mistanke til kassereren.

Ann Martinussen var den ene. Hun er bankuddannet og ansat i Lollands Bank, som også er Borgerforeningens bankforbindelse. Hun bad kassereren om at få posteringsoversigter fra banken, men det ville kassereren ikke tillade, og hun ville heller ikke give formanden eller nogen af de andre bestyrelsesmedlemmer adgang til kontooplysningerne.

Til sidst blev det for meget, og Martinussen trak sig som formand. I stedet kom Anders Hemmingsen, som kun sad i tre måneder, indtil Kate Friederichsen tog over.

Anders Hemmingsen fortalte i retten, at han ikke kunne finde hoved og hale i regnskabet og de forskellige bilag. Kassereren ville ikke give ham adgang til bankkontoen og dankortet.

Inden Ann Martinussen gik af som formand, krævede hun i banken at få adgang til kontoudtogene. Det hjalp, da Preben Rasmussen senere skulle gennemgå regnskabet.

Da Anders Hemmingsen blev formand, blev han overbevist om, at noget var galt. Under Martinussens formandskab havde bestyrelsen stået splittet, men nu var det en samlet bestyrelse, der ville have regnskabet og bilagene kulegravet. Og dagen efter generalforsamlingen 17. marts 2015, anmeldte bestyrelsen kassereren til politiet.

Det skriver Sjællandske.

arrow Anklaget kasserer: Jeg betalte bare når jeg blev bedt om det
08. november 2017 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:45
arrow Nu kommer bedragerisag for retten
04. november 2017 kl. 06:51 Opdateret: kl. 22:26
arrow Bedragerisag to år og tre måneder undervejs
24. juli 2017 kl. 06:32 Opdateret: kl. 19:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk