22. oktober 2019
Hanne Tommerup i front for et af de arbejdende værksteder, hvor man kunne se, hvordan hørforarbejdningen er foregået. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Hanne Tommerup i front for et af de arbejdende værksteder, hvor man kunne se, hvordan hørforarbejdningen er foregået. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre tog til marked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre tog til marked
Vordingborg - 12. maj 2019 kl. 17:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt holder Køng Museum marked tredje søndag i maj. I år var det rykket en uge frem, så det faldt sammen med både Mors Dag og konfirmationer. Det påvirkede besøgstallet. Alligevel var Hanne Tommerup, formand for Køng Museums Støtteforening, tilfreds.

- Jeg vil tro, at her er omkring 1000 mennesker. Vi er glade for at kunne promovere museet og få fortalt historien om Køng Fabrik. Og så er det også god PR for byen, fortæller hun.

Markedet er først og fremmest folkeligt med veteranbiler, musik og gamle lege for børn og barnlige sjæle. Men i dagens anledning var der også gratis adgang til museet i den restaurerede hovedbygning til Køng Fabrik, hvor man kunne høre om hørfabrikken grundlagt af Niels Ryberg - datidens Mærsk Mc-Kinney Møller. Det var der mange, der benyttede sig af, fortæller frivillig Louise Kristensen.

Museet har 20 års jubilæum 8. oktober. Det markeres med reception og indvielse af en mindesten for fabriksinspektør Voelker. I anledning af jubilæet sætter alle årets udstillinger fokus på hør. Frem til 10. juni kan man se en udstilling af nyere hørduge dækket med keramiske unikastel samt akvareller med fællestemaet mad. 15. juni indvies en udstilling med alt fra beklædning til brugsting i hør og papir. Fra 24. august kan man se vævekunst ved Hanne Skyum og Charlotte Schrøder, der benytter motiver fra Norden og Den nære Orient. Dertil kommner den faste udstilling af damaskduge i hør vævet fra 1776 til 1906 - blandt andet kongedugen med rigsvåbenet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk