8. august 2020
Vordingborgs borgmester, Henrik Holmer, får nu støtte fra fire naboborgmestre, der også er trætte af, at ressourcestærke familier "tvinges" væk fra Sydsjælland og Lolland-Falster. Arkivfoto
Vordingborgs borgmester, Henrik Holmer, får nu støtte fra fire naboborgmestre, der også er trætte af, at ressourcestærke familier "tvinges" væk fra Sydsjælland og Lolland-Falster. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fælles front fra syd råber regeringen op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælles front fra syd råber regeringen op
Vordingborg - 16. april 2010 kl. 22:07
Af Jonathan Lilmoës
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
VORDINGBORG: Fire borgmestre fra Sydsjælland og Lolland-Falster bakker Vordingborg-borgmester, Henrik holmer (S), op i kampen mod en lukning af DTUs veterinærinstituts forskningscenter på Lindholm-øen. Det drejer sig om Henning Jensen, Næstved Kommune, Stig Vestergård, Lolland Kommune, John Brædder, Guldborgsund Kommune, og Knud Erik Hansen, Faxe Kommune.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

- For kommunerne i Sydsjælland og på Lolland-Falster er en nedlukning af Lindholm en beskæftigelses- og erhvervsmæssig katastrofe. Hele området mister en meget vigtig vidensarbejdsplads, i en region der i forvejen har det laveste antal vidensarbejdspladser på landsplan, forklarer Henrik Holmer selv.

Henrik Holmer mener, at regeringen bør gribe ind og sørge for, at aktiviteterne forbliver på Lindholm. Han mener, at en lukning vil være et grumt og konkret eksempel på en helt forkert og uforståelig centralisering af arbejdspladser - nemlig i København.

- I det nye regeringsgrundlag hedder det: "mulighederne for at bo samt for at skabe vækst og erhvervsudvikling skal være gode i hele landet". Det er dette langtfra i tråd med. Det er heller ikke i tråd med den regionalpolitiske redegørelse, hvor der tales om at fastholde de statslige arbejdspladser i provinsen. Vi må derfor bede regeringen om at leve op til dette, og sikre at de statslige arbejdspladser på Lindholm fastholdes og eventuelt udbygges med alle de veterinære opgaver, siger borgmesteren.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk