2. marts 2021
Mette Høgh Christiansen (S), formand for Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre i Vordingborg Kommune, håber på at få mange besvarelser.. Arkivfoto: Poul Poulsen
Mette Høgh Christiansen (S), formand for Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre i Vordingborg Kommune, håber på at få mange besvarelser.. Arkivfoto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få indflydelse på fremtidens sundhedstilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få indflydelse på fremtidens sundhedstilbud

- storstilet undersøgelse er sat i gang

Vordingborg - 19. februar 2021 kl. 07:59
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

Nu skal folkesundheden under lup. En spørgeskemaundersøgelse får indflydelse på, hvilke sundhedstilbud der fremover skal være i Vordingborg Kommune.

arrow Læs også: Fællesskab mellem mænd er noget særligt

I øjeblikket har 2.000 tilfældigt udvalgte borgere i Vordingborg Kommune fået mulighed for at fortælle det offentlige, hvordan de egentlig går rundt og har det. De modtager nemlig spørgeskemaet "Hvordan har du det?" i deres E-boks eller med posten. Spørgeskemaet er en del af Sundhedsprofilundersøgelsen 2021, der er med til at sætte retningen for kommende sundhedstilbud i både Vordingborg Kommune og hele Region Sjælland.

Er man blandt de udvalgte, får man således en helt særlig mulighed for at sætte aftryk på de kommende års sundhedstilbud lokalt.

Spørgeskemaet sætter fokus på trivsel, sundhed og sygdom, og de svar, der indkommer, bliver tilsammen til "Sundhedsprofil 2021", som giver vigtig viden om den generelle sundhedstilstand.

Undersøgelsen laves kun hvert fjerde år, og det er i år fjerde gang, den gennemføres. Undersøgelsen gennemføres samtidigt i alle landets kommuner, og i alt modtager cirka 300.000 danskere et spørgeskema.

Alle svar hjælper

Med sundhedsøjne er det en af de vigtigste undersøgelser, der i øjeblikket laves. Sidste gang svarede da også næsten to ud af tre på spørgeskemaet i Vordingborg Kommune, og dermed var Vordingborg Kommune - sammen med Næstved Kommune - kommunerne med flest besvarelser i Region Sjælland.

Mette Høgh Christiansen, formand for Sundhed, Senior og Ældreudvalget, tror da også på, at mange igen i år vil tage sig tid til at svare på spørgeskemaet, netop fordi det er et særligt vigtigt spørgeskema.

- Sundhedsprofilen er et af de vigtigste værktøjer for os på sundhedsområdet. Den viser, hvor det går godt og hvor skoen trykker. Vi bruger den aktivt i tilrettelæggelsen og prioriteringen af vores sundhedstilbud, og en høj svarprocent er afgørende for kvaliteten af undersøgelsen og dermed for, hvor præcist vi kan ramme med en række af vores tilbud, udtaler hun i en pressemeddelelse fra Vordingborg Kommune.

- Vi er opmærksomme på, at Covid-19 i år kan give nogle anderledes svar end tidligere, og det medtænker vi i analysen af svarene, siger hun.

Fakta
  • I alt modtager 34.000 tilfældigt udvalgte borgere over 16 år i Region Sjælland et spørgeskema. Spørgeskemaet udsendes via E-boks og per post til borgere, der er undtaget fra E-boks.
  • Der trækkes lod om forskellige præmier blandt alle besvarelserne.
  • Spørgeskemaet kan besvares til og med 12. maj.
  • Man kan læse mere om undersøgelsen og besvare spørgeskemaet på www.svar2021.dk
Fører til nye tilbud

Netop målrettede og efterspurgte sundhedstilbud ligger udvalget meget på sinde, og de seneste sundhedsprofiler har givet anledning til at iværksætte en række nye, forskellige initiativer.

- Den seneste undersøgelse har eksempelvis vist, at mange voksne gerne vil tabe sig, holde op med at ryge og have flere fællesskaber at deltage i. Samtidig har en del borgere flere kroniske lidelser. Det har blandt andet medvirket til, at vi har oprettet tilbud som Mænds Fællesskaber, styrket vores lokale hjerterehabilitering for hjertepatienter og har etableret flere bevægelses- og overvægtstilbud. Vi er også i gang med at styrke cyklismen, vores adgang til naturen og har udviklet yderligere på vores rygestoptilbud, som nu er blandt landets bedste, fortæller Mette Høgh Christiansen.

- Men vi skal hele tiden tilpasse tilbuddene til behovene, og derfor ser vi frem til frisk viden om vores sundhedstilstand i kommunen, siger udvalgsformanden.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk