1. august 2021
Det er primært Mikkel Beha selv, hans hustru Marian Midé Erichsen og sønnen Alfred, man kan opleve under turen på Møn. Hele familien, inlusive kærester og svigerdøtre er med undervejs, men det sker lidt på skift, for de unge har også andre ting, der skal passes. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Det er primært Mikkel Beha selv, hans hustru Marian Midé Erichsen og sønnen Alfred, man kan opleve under turen på Møn. Hele familien, inlusive kærester og svigerdøtre er med undervejs, men det sker lidt på skift, for de unge har også andre ting, der skal passes. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eventyret findes også i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Eventyret findes også i Danmark
Vordingborg - 12. juni 2021 kl. 12:00
Af Lene C. Egeberg

Det var en mere eller mindre spontan idé, som sidste år fik TV2 til at lancere en ny version af det ellers så populære sejlerprogram »Kurs mod fjerne kyster« med Mikkel Beha Erichsen og hans hustru Mariann Midé Erichsen og parrets sønner i centrum. Coronaen gjorde sejlture til det fjerne udland umuligt, og i stedet vendte familien næsen mod de danske kyster.

Det gør de også i år, og optagelserne til den nye sæson er i fuld gang - senest med et besøg på Møn i denne uge, hvor turen selvfølgelig blandt andet gik ud til Møns Klint med campingchef Ole Eskling, der selv er sejler, som guide.

Og i virkeligheden er det slet ikke nødvendigt at tage til fjerne, eksotiske steder for at få en på opleveren, for Danmark er fuldt leveringsdygtig, siger Mikkel Beha.

- Der er også masser af eventyr i Danmark, siger han, der også har meget godt at sige om de dage, familien har tilbragt på Møn med udgangspunkt fra Klintholm Havn:

- Det her er et af de smukkeste steder i Danmark. Marian og jeg cyklede ud til klinten onsdag aften, og der var ikke et øje derude, så vi havde det for os selv, med tur igennem Klinteskoven og sådan noget. Der er meget dramatik i naturen herude, siger han.

Men det bliver nok svært at slå den oplevelse, han og Marian havde torsdag nat, da de sov i hængekøjer under åben himmel på skibet »Wallenberg« lige ud for Møns Klint.

- Vi vågnede ved fire-tiden, og det var helt fantastisk. Den smukkeste morgensol, lidt skyer der blev farvet af solen, indtil de blæste væk og Klinten stod badet i det mest fantastiske lys, siger Mikkel Beha og ser helt henført ud.

Så kommer han i tanker om, at hele scenen også blev beæret med besøg fra en vandrefalk - og det bliver det ikke mindre mindeværdigt af.

Selvom det altså egentlig ikke var meningen, at familien Beha-Erichsen pludselig skulle blive bundet til de danske kyster, så har det med andre ord ikke på nogen måde været tamt i forhold til de ellers så eksotiske rejsemål.

- Det bliver det slet ikke. I troperne bliver det mørkt klokken 18.30, og det bliver det så ved med at være i 12 timer. Der har vi tit siddet og snakket om, hvor meget man kommer til at savne de lange, lyse sommernætter i Danmark. Jo, nogen gange gad man da godt sidde ved en lille spansk tapasbar men på den anden side: I morgen sejlede Ole os ind til en lille bugt, der er hans hemmelighed, og så morgenbadede vi der. Det var godt nok koldt, men det er jo stadig en fantastisk oplevelse, griner Mikkel Beha.

Inden sidste års og dette års tur rundt til de danske kyster er der gået otte-ni år, siden familien sidst sejlede jævnlige sommerture i dansk farvand. Der er altså ikke gået helt nok tid til, at nostalgien indfinder sig, når de nu er rundt på genbesøg, men alligevel er det hele turen værd:

- Det bedste ved Danmark er at blive mindet om, hvor mange venlige indfødte der er. Det er det, vi altid oplever i udlandet, men sådan er det altså også i Danmark, siger Mikkel Beha.

Optagelserne til denne sæson af »Kurs mod danske kyster« skal efter planen sendes i slutningen af juli.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk