27. juli 2021
Jesper Brinkløv til venstre har inviteret Lauri Tomingas fra Estland med i køkkenet på Restaurant Borgen i Vordingborg, hvor gæsterne de kommende dage bliver budt på en speciel estisk menu. Råvarerne kommer dog  fra Danmark. Blandt andet har køkkenchef-kollegerne selv været ude at plukke urter på strande og i lokale skove.Foto: Lars Christensen
Jesper Brinkløv til venstre har inviteret Lauri Tomingas fra Estland med i køkkenet på Restaurant Borgen i Vordingborg, hvor gæsterne de kommende dage bliver budt på en speciel estisk menu. Råvarerne kommer dog fra Danmark. Blandt andet har køkkenchef-kollegerne selv været ude at plukke urter på strande og i lokale skove.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et strejf af Estland i køkkenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et strejf af Estland i køkkenet
Vordingborg - 13. maj 2016 kl. 12:06
Af Lars Christensen

I disse dage er det muligt at få sig en anderledes kulinarisk oplevelse på Restaurant Borgen i Vordingborg.

Spisestedet på det historiske borgterræn i byen deltager aktiv i kommunens særlige erhvervsfremstød med fokus på Estland.

Derfor er det normale menukort droppet fredag og lørdag, hvor gæster i stedet kan nyde en særlig 4-retters estisk menu.I november sidste år var indehaverne Jesper Brinkløv og Birgitte Baunegaard på besøg i Estland, og nu har de besøg af Lauri Tomingas, der er køkkenchef på den etiske Vihula Manor Country Club & Spa.

- Vi baserer vores madlavning på mange af de samme idéer, så jeg er her ikke for at chokere nogen, men måske mere for at vise, at vi faktisk ikke er så forskellige, når det kommer til stykket, forklarer den estiske kok og bliver bakket op af hans danske kollega.

- Det klassiske danske køkken for 60 år siden og det klassiske estiske køkken for 60 år siden var meget ens i forhold til de typiske tunge retter. Nu er vi længere fremme herhjemme i Danmark med væsentligt flere Michelin-stjerner, men de er i rivende udvikling og er godt på vej, forklarer Jesper Brinkløv, der sammen med sin kone vil krydre de estiske dage med korte fortællinger om deres besøg i Estland.

Læs mere i Sjællandske fredag, der også fås som e-paper her på sn.dk.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk